יקב מאור

תגיות ,
כתובת: עין גב
כתובת: עין גב
טלפון: 054-6713011
טלפון: 054-6713011

אודות בית העסק

יקב מאור הוקם בשנת 2003 במושב רמות ברמת הגולן, על ידי היינן דני מאור, בעל היקב. מאז ועד היום יקב מאור הנו יקב בוטיק איכותי בו מיוצרים יינות באהבה ובשיתוף פעולה מלא עם הטבע. ביקב מייצרים כ14000 בקבוקים בשנה בשתי סדרות: "גבעת אורחה"- סדרה בסיסית ו"מאור" – סדרה גבוהה.

היקב  מקבל בשנים האחרונות חוות דעת פנטסטיות וציונים מרשימים ממיטב המבקרים והעיתונאים בארץ ובעולם ופידבקים מעולים מלקוחות. כל היינות בולטים באיכותם הגבוהה ומחירם ההוגן ביחס ליינות בשוק הישראלי באותן קטגוריות. בכל בקבוק ובכל לגימה חוויה מפתיעה ותמורה מלאה לכסף.

היינות האדומים מתאפיינים ביכולת יישון גבוהה ולכן משווקים ונמכרים בגיל יחסית מתקדם למקובל בישראל.

יינות יקב מאור נמכרים בהצלחה במסעדות  היוקרה המובילות בישראל (כגון: כתית, קלואליס, טרקלין, פופינה, ועוד) בברי יין מובילים (טיסטינג רום, חוות צוק, פורטו ועוד) ומלונות בוטיק.

לאורך הדרך נעשה שימוש בזני הענבים: קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, סירה ופטי וורדו. עד 2009 היין יוצר מענבים שנרכשו ממספר כרמי איכות ברמת הגולן והגליל העליון.

בשנת 2007 ניטע כרם מאור באזור הגידול תל פארס, והחל משנת בציר 2010 נעשה שימוש רק בענבים מכרם זה.

בשנת 2010 עבר היקב למשכנו החדש באזור התעשייה של קיבוץ עין גב, ביחד עם שדרוג משמעותי במתקן הייצור וביכולת הייצור, והכמות עלתה ל14000 בקבוקים לשנה. 

סוגי היינות:

סירה 2009:
יין  מ100% ענבי סירה מכרם באזור הר מירון. 24 חודשים בחביות עץ אלון משומשות.
יין הדגל של יקב מאור. הענבים נבצרו בשלים מאוד ושהו על הקליפות במשך שלושה שבועות. היין עשיר בטעמים וריחות של שוקולד, בשר מעושן פטל ושזיף. בתנאי אחסון נכונים יגיע לשיאו בשנת 2020.

קברנה מרלו 2010:
היין שהה על הקליפות כ20 ימים והתיישן 24 חודשים בחביות אלון צרפתי משומשות. עשוי מענבי קברנה סוביניון ומרלו מכרם מאור בתל פארס. ליין ארומות פרי שחור בשל שהולכות ומתעצמות לאחר מספר דקות בכוס. הקברנה מלו 2010 הוא יין בעל חמיצות מאוזנת וסיומת ארוכה ונעימה שישתלב נהדר עם אוכל מתובל היטב.

גבעת אורחה לבן 2015:
היין עשוי מענבי סמיון וסוביניון בלאן מהכרם היחידני של היקב באזור תל פארס - מרכז רמת הגולן. גבעת אורחה לבן הוא היין הלבן היחיד מהכרמים באזור זה. היין תסס תסיסה איטית ספונטנית ונשמר עם משקעים מספר שבועות נוסף. ליין ארומות הדרים וחומציות מאוזנת והוא ילווה באופן מושלם ארוחת קלות בימי הקיץ החמים.

גבעת אורחה רוזה 2014:
זהו בלנד של מספר זנים הגדלים בכרם שלנו בתל פארס- מרכז רמת הגולן. היין יוצר בשיטת ה"בליד" - הוצאת נוזל ממכלי התסיסה של היינות האדומים לאחר שהייה קצרה על הקליפות ותסיסה ספונטנית ואיטית בטמפרטורה נמוכה. רוזה בעל נוכחות עם ניחוחות וטעמים מינראליים בשילוב תערובות תיבול. זהו יין שמתפתח בכוס בצורה נפלאה- מתחיל מעט סגור אך תוך מספר דקות מתגלה במלוא עוזו ואת הסיומת שלו ניתן לסכם במילה אחת: עוד.



גבעת אורחה אדום 2011:
היין עשוי מענבי קברנה סוביניון וסירה מכרם היקב בתל פארס. מאור גבעת אורחה 2011 הוא יין עשיר בטעמים וניחוחות של פירות שחורים בשלים, שזיף ותבלינים כגון פלפל שחור ואניס. זהו יין שילווה ארוחות קלות של פסטה ודגים ואף מנות עוף ובשר וכל ארוחה מתובלות היטב.


דובדבני:
בלנד של קברנה סוביניון וסירה מחלקות מובחרות בכרם של יקב מאור בתל פארס. היין עבר השרייה של 20 ימים, תסיסה מלולקטית בחביות ויישון של שנה וחצי בחביות אלון משומשות. שעתיים עד שלוש בבקבוק פתוח או בכוס ישחררו מהיין ארומטיות מרוכזות של פירות יער, קפה ושוקולד. תנו לו את הזמן הזה והוא יתגמל אתכם היטב בעבורו.

 

 

 

 

 

לדף הפייסבוק של יקב מאור    לאתר האינטרנט של יקב מאור

בתי עסק נוספים בקטגוריית יקבים   


תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera