אוסף מתכונים טעימים וחגיגיים לחג הפסח המסורתי!

טעים בריא ומוסרי - מנות מסורתיות לחג החירות

22.01.2015 מאת: סיון פרדו רנוויק
תגיות , , , , ,

אוכל. ולא סתם אוכל – אוכל של חג.

הטעמים, הריחות והארומות שלוקחים אותנו לבית אמא, לארוחות המשפחתיות, לקרובי המשפחה שאנו מוצאים את עצמנו יושבים לידם כל שנה מחדש; עם או בלי ההגדה, עם או בלי השירים, עם או בלי האפיקומן – החוליה המקשרת בין כל אותם בתים היא עדיין האוכל.

כן, פסח הגיע. ובעוד שחלקנו יזכו לבלות את חג החירות בקרב משפחה טבעונית אשר חרתה על דגלה חירות וחופש לכל כחלק מאורח חייה, רובנו עדיין יסובו סביב שולחן בו מדברים על חירות וחופש תוך צריכת בעלי חיים שבילו את חייהם בשיעבוד.

אוסף המתכונים הטבעוניים הבאים מרחבי הרשת מוקדש לכל האנשים היקרים אשר החליטו להנות ממנות מסורתיות עם הארומות, הטעמים והריחות של החג, תוך נאמנות למהות החג עצמו: חירות וחופש. לנו וכל שאר בעלי החיים.

מנות פתיחה
לאחר המעבר על צלחת סדר פסח, בבתים רבים יעברו למנות הראשונות שבחלקן יורכבו מסלטים, ובחלקן יוגש מרק מסוג כלשהוא.

אז רק למקרה שלרגע חששתם, נופר יערי, מקימת הבלוג הטבעוני לא על החסה לבדה, הכינה עבורכם מרק קניידלך טבעוני מושלם.

ואם הבית שלכם דומה אפילו במקצת לשלי, הרי שלא תוכלו לעבור את ליל הסדר בלי סלט המיונז המסורתי. וכן, יש סלט מיונז טבעוני, כפי שתוכלו לראות בבלוג האוכל הטבעוני פינק ליידי, של הדס אריאל קמחי.

מנות עיקריות
 אצלנו בבית קוראים לפשטידה הזאת מחמר, אבל בבית של נטלי הולדינג, יוצרת הבלוג הטבעוני The Vlog, לפשטידת הפסח המסורתית קוראים מעקוד. בלי 20,000 ביצים, בלי רגשות אשם על האפרוחים והתרנגולות המסכנים, ובלי עורקים סתומים. מפשטידת המחמר/מעקוד הטבעונית והמסורתית הזאת אפשר פשוט להנות.

עוד מאכל שהפך למסורת פסח בבתים רבים ברחבי הארץ הוא קציצות הפרסה (כרישה). גם כאן הוריאציה הטבעונית לא מאכזבת! קבלו את קציצות המנגולד, כרישה ואורז מלא של שרה הורניק, יוצרת הבלוג הטבעוני משחקת באוכל

והנה עוד מנה חגיגית מבית נטלי הולדינג – והפעם קדירת קטניות ותפוחי אדמה - כי איך אפשר לדמיין את שולחן ליל הסדר ללא וריאציה כלשהיא של תפוחי אדמה בתנור?

קצת מתוק לסוף
איך אפשר לסיים בלי קצת מתוק? כן – כולנו מגיעים לסוף הארוחה די מפוצצים – אבל אני לא מכירה הרבה אנשים שיסרבו לכדורי הטראפלס שוקולד הטבעוניים של שרה הורניק

חג חירות שמח לכולם! מי יתן ובקרוב גם בעלי החיים יזכו לחירות וחופש ולא ידעו עוד שעבוד.

 

מאת סיון פרדו רנוויק

סיון פרדו רנוויק היא חברת צוות ויגן פרנדלי,
מייסדת ומנהלת אתר התוכן הטבעוני The Vegan Woman
בו כותבות נשים מרחבי העולם בנושאי הורות, אוכל ולייף סטייל טבעוני. 

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera