אז איך הלך הניסיון עם המוצר "כמו עוף"?

ביקורת מוצרים - "כמו עוף", ישראמרקט דיירקט

22.01.2015 מאת: מיצי בריל, מוצרים טבעונים שיפתיעו אתכם
תגיות , ,

אני רוצה להתחיל בוידוי, יש לי סבלנות להשקיע בבישול בערך כמו שיש לי חשק ללכת לרופא שיניים... אני עצלנית ברמות קשות, בעיקר כשאני מבשלת רק לעצמי (בשביל אורחים אפשר להשקיע).

לא מזמן גיליתי מוצר קסום, שעשה את החיים שלי הרבה יותר נוחים! "כמו עוף" של חברת "ישראמרקט דירקט", מוצרים נוספים בסדרה – "כמו בקר", "כמו טחון" (מזכיר את הטחון מהצומח של טבעול אבל פחות מוצלח) "כמו כבד" ו"כמו מעורב ירושלמי" (כמו עוף הכי מומלץ, כמו בקר גם טוב, מעורב ירושלמי וכמו טחון פחות מוצלחים בעיניי, את הכבד לא ניסיתי כי מעולם לא חיבבתי כבד) שימו לב, המוצר חמקמק ובד"כ בסופרים מחביאים אותו במדפים אחוריים או ממש ליד הרצפה, אני גיליתי אותו ממש במקרה כשנפל לי משהו מהעגלה והתכופפתי להרים…

אני מצאתי אותו במגה רק פעם אחת לצערי, לפי אתר החברה ניתן להשיג רק בעדן טבע מרקט במחלקת קטניות. המוצר מוכן משבבי סויה המכילים כמות גבוהה מאוד של חלבון, 50-70% (בבקשה תזכרו את הנתון הזה כשמישהו אומר לכם – "הייתי רוצה להיות טבעוני אבל אני ספורטאי ואני חייב חלבון…), וכ310 קלוריות למאה גרם. המוצר מגיע באריזות של 200 גרם ב18-20 ?.

כשאתם מבשלים קחו בחשבון שהמוצר מתנפח במים בערך פי 4, אז כשאתם קונים 200 גרם מוצר יבש אתם מקבלים בעצם 800-900 גרם מוצר מבושל.

איך מבשלים אתם שואלים?

הבישול הכי פשוט בעולם – לבשל במים במשך כמה דקות. עכשיו, אני מודה (ושמחה) שלא אכלתי עוף מעל 10 שנים, אבל אם הזיכרון שלי בסדר, הטעם והמרקם ממש מזכיר עוף, ופתאום מצאתי שימוש לכל המתכונים של אמא שלי ודברים שהייתי אוהבת לאכול בחיים הקודמים שלי. אמא שלי תמיד הייתה מכינה עוף בתנור עם תפוחי אדמה, ברוטב דבש, סויה, קטשופ ושום – אני יודע, נשמע כמו שילוב מצרכים לא מלהיב.. אבל יוצא מדהים.

אז החלפתי את העוף ב"כמו עוף" ואת הדבש בסילאן, ו..הופה! זיכרון ילדות ללא סבל. מוצר מדהים בעיניי, אפשר להכין אתו כמעט הכל – אני עושה אתו מוקפץ, מוסיפה אותו למרקים (יוצא ממש כמו מרק עוף של הסבתא הפולניה שלי), תבשילים, ואפילו ככה סתם לבשל במים ולהוסיף רוטב.

הלהיט הכי גדול שלי זה לבשל אותו במים, ולהוסיף למחבת עם ירקות ירוקים, חלב קוקוס וקארי, או המצאת המאה – לבשל עם תפוחי אדמה ברוטב צ'ילי מתוק ונענע (את המתכון האלוף הזה הכנתי בטעות כשהייתי לא מרוכזת וקטפתי מהאדנית במטבח נענע במקום בזיליקום ולא שמתי לב עד שטעמתי כשהיה מוכן, טעות נפלאה).

לאמיצים  או מוכשרים במטבח– אפשר גם שווארמה. לגבי הסוג השני, "כמו בקר" – מעולה לתבשילים, גולש, חמין, או סתם לזרוק בתנור עם ירקות. לטעמי פחות מזכיר בקר בטעם, המרקם שלו קצת יותר קשה מהעוף, אבל בסך הכל ממש בסדר למתכונים מתאימים. כאמור, על המעורב הירושלמי אני לא ממליצה, ואת הכבד לא ניסיתי ואין לי כוונה לנסות, האמת שאפילו השם "כמו כבד" ממש לא עושה לי חשק לאכול.. אז, "כמו עוף" מוצר חובה בכל בית טבעוני, באמת אחד מתחליפי הבשר האהובים עליי. קל להכנה, טעים, משביע, אפשר ממש לגוון איתו בטעמים ולהכין בהמון צורות שונות, חלק מהאפשרויות בלינק המצורף באתר החברה. אם אתם עדיין לא מכירים את המוצר הזה, ממליצה בחום לנסות.

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera