למרות הרחוב הסואן זו פינה יפה ושקטה, והאוכל הוא לא פחות מנפלא.

ביקורת - קפה ניני

27.01.2015 מאת: רוני פקר
תגיות , ,

"קפה ניני" יושב במקום בו היה בעבר הקפה האהוב "אלכסנדריה". בדרכי לשם עלו בי חששות שהמקום החדש יהרוס את הזיכרון הישן והטוב. לכן, שהגעתי, שמחתי לגלות שהבעלים החדשים הקפידו לשמור על הרוח הצנועה של המקום: עיצוב נקי, אווירה שקטה ושירות שיודע לזהות מה נכון לקהל הלקוחות. אבל "ניני", לפחות מבחינת הטבעונים, לקחו את זה צעד קדימה. אם ב"אלכסנדריה" הייתי מזמינה כריך גבינת עיזים ומבקשת שיוציאו את העז, כאן נותר לי רק להתלבט בין אינספור האפשרויות.

את התפריט במקום הרכיב בועז פלד (מ"מטבחי" בשנקין)  ולמרות שהוא לא טבעוני הוא החליט לתת לקו הנכון (לפחות מבחינתנו) להוביל אותו. ככה נולד תפריט שיותר ממחציתו טבעוני למהדרין שאינו מסתפק  בירקות ועדשים ומספק חוויה טבעונית חדשה, שהיא יותר מהאכילה הבינונית והממוצעת בעוד בית קפה.

להתחלה קבלנו סלט קינואה. כן, כן, אני יודעת, שוב סלט קינואה. אבל דווקא בדגן הקטן הזה אפשר למדוד מקום- הוא יכול להיות עייף ומעייף או מפתיע, טעים וכיף. הסלט שקבלנו היה יפה וטרי. הקינואה והעדשים השחורות בושלו במידה הנכונה והירקות שנחתכו קטן- קטן השתלבו בו נפלא. הרוטב היה על בסיס טחינה, אבל עדין, עם טעם חרדלי בתוספת חתיכות פקאן סיני ונבטי חמניות. שותפי לארוחה (והפעם מבין אוכל אמיתי) שהיה חרד מהגרגרים הקטנים, אהב מאוד את המרקם והטעמים וכך גם אני, אבל זו כבר לא חוכמה גדולה.

עכשיו הגיעו לשולחן שתי מנות שכלולות באחת מארוחות הבוקר. ב"ניני" יש ארבע א.בוקר טבעוניות שכוללות בין היתר שקשוקה טבעונית, מאפה שיבולת שועל ומוזלי. לביבות בטטה ועדשים מונחות על ממרח שעועית לימה ולצידן סלט "מיקס בריאות". בביס הראשון הלביבות היו מעט מאכזבות- משהו במרקם, טען מבין הדבר, אולי בגלל שהוא רגיל למרקמים אחרים. אך ככל שאכל יותר גברה ההתלהבות. מממרח השעועית, לעומת זאת, הוא התלהב ישר והגדיר אותו כלא פחות ממושלם. "מיקס הבריאות" היה רענן והפתיע בטעמים מיוחדים. מלבד הקטניות והעשבים היו בו שלל אגוזים ועגבניות צלויות שספגו את הרוטב הלימני הנהדר.

לא סיימנו להתלהב מהמנות וכבר הגיע לשולחן הניוקי הטבעוני. מנה יפה, מלאה בירקות שנצרבו על הגריל ורוטב טחינה. לפני שטעמתי חששתי שהשילוב בין ניוקי לטחינה ייצור מרקם עיסתי וטעם כבד ולא איכותי. אוי כמה טעיתי. הניוקי היה לא פחות ממושלם (שימו לב, פעם שנייה לשלמות כאן ב"ניני") רך ועדין. הרוטב היה דומיננטי אך לא משתלט ומגוון הירקות הצלויים הפכו את המנה לחגיגה אמיתית. מה עוד אפשר לבקש?

ממולאים. כשמזמינים ממולאים במסעדה מקבלים בד"כ סוג ירק אחד או שניים. אבל לא כאן. המנה ביפיפייה שהגיעה לשולחן הכילה ממולא אחד מכל ירק- סלק, גזר, קישוא, כרוב, בצל ועלה גפן. טעמתי קודם את הסלק – תענוג. מבין הדבר הכריז על הפסקה ובמזל, בדיוק אז חלפה ברחוב חברה, שכל ענינה בימים האחרונים הוא ממולאים. היא עצרה לטעם והשמיעה קריאות התלהבות, או אז היה חייב המבין השני לבדוק על מה כל הרעש. הוא טעם ואמר "אני פחות מתחבר לדרסניג שהוא לא מצומצם עד הסוף" ואני חשבתי בליבי שאנחנו לא בפריז וקישוא זה לא ביף בורגיניון, הוא לא דורש צמצום כי הוא מצומצם מעצם מהותו.

אני הייתי יכולה לשבת שום עוד שעות והטבחית המקסימה רק רצתה להוציא לנו עוד ועוד מנות. אבל היינו חייבים לחזור לבסיס האם שלנו- פסאז' אלנבי 94 (בו תוכלו לשתות קפה עם סויה ללא עלות לאחר שתסיימו לאכול ב"זכאים" הטבעונית הצמודה ). אבל ל"ניני" אני עוד אחזור. לבדוק את שלל האפשרויות לבוקר, או לאכול כריך בצהרי היום ובערב להתענג ממבחר המזטים, הסלטים והמנות העיקריות. תפריט ההרצה מספיק לי כמו שהוא אבל בועז סיפר שהוא מתכוון ללכת אפילו עוד יותר לכיוון הטבעוני. יש למה לצפות.

 כמה: סביר: ארוחת בוקר מלאה- 52 ש"ח. סלטים – 45 ש"ח. כריכים- 36 (אפשר גם חצי ב- 20 ש"ח). עיקריות 36-52 ש"ח. ב"ניני" יש גם מבחר שייקים של בריאות (גם ירוקים)- 20-22 ש"ח.

למה: כי למרות הרחוב הסואן זו פינה יפה ושקטה וכי האוכל כמו שהבנתם לא פחות מנפלא.

לבלוג הטבעוני/ שערורייתי "גרעינים וזרעונים" 

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera