אין מה לעשות, ההודים גילו הרבה לפנינו את הטבעונות וכמה שלא ננסה ל"טבען" שניצל או גבינה צהובה, מאחורי אוכל טוב באמת יש מסורת, ניסיון ואמונה.

ביקורת - סאלם בומביי

27.01.2015 מאת: רוני פקר
תגיות , ,

כמה זמן לא אכלתי אוכל הודי. אני יושבת בפגישה ורק מפנטזת על מה אוכל בסופה. ואז, כמו משמים, נכנס קרישנה ומספר שעכשיו אכל ב"סאלם בומביי". הוא מאוכזב, רואים לו את זה בעיניים. לטענתו מה שמגישים שם זה בכלל לא אוכל הודי. הוא מסביר באנגלית הודית מקסימה שזה לא מספיק "אי- ספיסי" (חריף) ושאפילו אין צ'אפטי. אותי זה רק מדליק. לעולם לא הסתדרתי עם חריף ומי צריך בכלל צ'אפטי? כשאני מגיעה לשם אני נרגעת, כבר מבחוץ, זה מרגיש לי כמו הודו. אלנבי – בומביי.

"סאלם בומביי" היא אחת המסעדות ההודיות היחידות בארץ שמזכירות "דהבה"- מסעדה הודית עממית: המבנה הצר והארוך, התאורה, המזנון שבסוף המסדרון והאווירה. כי על אף שהסועדים הם בעיקר עובדי משרדים, כשהם נכנסים לשם הם באים להיזכר במה שהיו פעם, בגלגול אחר. על כל זה מנצחים, כבר שמונה שנים, הלל ורינה. הלל הביא את הטעמים ההודים מבית אמא ויחד עם אשתו רינה הם מבשלים בכל בוקר לקהל סועדים אוהד וחם. התבשילים שמוגשים מסביב לאורז משתנים בכל יום, אבל תמיד אפשר למצוא לפחות שני סוגי דאל (תבשיל עדשים) והמון תבשילי קטניות וירקות. כל אלו טבעוניים לחלוטין ואין בהם גלוטן, חלב או ביצים. לצידם יש גם כמה תבשילי עוף שאפילו את ליאת הם לא עניינו בין כל שפע הירקות.

אני רואה את המזנון ונושמת לרווחה, אם היינו מאחרות בדקה, הסירים כבר היו ריקים (ב"סאלם בומבי" סוגרים כשהאוכל נגמר וזה קורה די מהר). במזנון מצאנו- תבשיל צ'אנה (חומוס)- שלטעמי היה המנצח האמיתי של הארוחה, בעיני ליאת תבשיל האפונה דווקא היה הכי טעים. כרובית בקוקוס עם טעם מתקתק ומיוחד שאפשר למצוא רק בדרום הודו. תפוחי אדמה, שלמרות שנראו כמו פירה היה להם טעם הודי חזק. פקורה בצל (המזכירה טמפורה או טבעות בצל), שלמרות שנשבעתי שאני רק טועמת ממנה (מטוגן וזה), היא הייתה כל כך טעימה שסיימתי אותה בשנייה. היה גם נזיד ירקות שאחרי שהמלצרית הדגישה שהוא חריף, אני ויתרתי, אבל ליאת, שהחריף זורם בעורקיה, מאוד התלהבה ממנו. תבשילי השעועית והקישואים היו, יחסית, בעלי טעם עדין ואיזנו את יתר התבלינים והטעמים החזקים. כל אלו היו מונחים מעל אורז צהבהב ורך ולצידם הוגשו לשולחן גם צ'אטני עשבי תיבול (רוטב הודי חריף- מתקתק) ופאפאדם- סוג של טורטייה פריכה עשויה קמח עדשים. ממש חגיגה טבעונית.

לאחר שסיימנו לאכול, זה הרגיש מאוד נכון להדביק את המדבקה של vegan friendly על החלון ולהעניק ל"סאלם בומביי" את תו התקן הטבעוני הראשון. כי אין מה לעשות, ההודים גילו הרבה לפנינו את הטבעונות וכמה שלא ננסה ל"טבען" שניצל או גבינה צהובה, מאחורי אוכל טוב באמת יש מסורת, ניסיון ואמונה. "סאלם בומביי" היא יופי של פתרון לארוחת צהריים זולה, משביעה (או כמו שליאת תיארה אותה- "סופר משביעה") וטעימה (ויסלח לי קרישנה אבל כנראה שיש לי חך ישראלי).

כמה: 32 ש"ח לארוחה צמחונית מלאה

למה: כי אין כיף גדול יותר מלאכול אצל אנשים טובים וחייכנים כמו הלל ורינה.

לבלוג "גרעינים וזרעונים"

 

לעמוד בית העסק

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera