אוכל של בתי קפה יכול להיות או ממש נחמד או ממש לא נחמד. אין באמצע. על "מדד הנחמד" קפה התחתית עונה ובגדול.

ביקורת - קפה "התחתית"

27.01.2015 מאת: רוני פקר
תגיות , ,

בן זוגי להיום הוא "גיסנו" מבקר המסעדות הראשי של הבלוג , לטענתו ממנו הכל התחיל ולאחרונה, לאחר "שהתפרסמתי" שכחתי את אלו שהיו לצידי באותם הימים. ככה, מבלי שהוא מותיר לי הרבה ברירה, הזמנתי אותו לארוחה ב"תחתית". פשוט כי זה נראה לי המקום הכי גבוה שאפשר להגיע אליו כשאתה בירידה. בית הקפה הזה, שהתחיל כקיוסק, מצליח כבר שנים לשמור על קהל לקוחות קבועים ומרוצים, אך מה בנוגע לאלו הטבעונים?

גם אני, שחוזרת ל"תחתית" בכל פעם מחדש, שמחתי כשלאחרונה השיקו שם תפריט חדש שהולך עם הזרם הטבעוני. אם בעבר הייתי אוכלת את המנה הצמחונית או סלט עוף בלי עוף (ושם מבינים עניין וגובים עליו מחיר של סלט ירקות) היום יש לי עוד אפשרויות. אך האם הן מספיקות בשביל לתת למקום את תו התקן (vegan friendly כמובן) הכי חם בשוק?

אז בואו אשתף אתכם במשהו, הבחירה למי לתת או לא לתת את התו איננה דבר פשוט. לצוות vegan friendly אין נוסחה כתובה מראש. ולא סתם. כמו כל דבר בחיים, גם כאן, יש לשקול נסיבות ופרטים.

למסעדה, גלידרייה,  פיצרייה או בית קפה יש תפריטים שונים. המטרה היא למצוא בתוך הקטגוריה את הגורמים המהותיים ולצד אלו לראות את הגישה הכללית של המקום כלפינו הטבעוניים. למשל, במקום שמקדיש חלק נרחב לארוחות בוקר, היינו מצפים שתהיה לפחות אפשרות אחת נחמדה (ולא רק לחם עם טחינה).

כמו כן, בבית קפה כמו התחתית שיש בו הרבה כריכים, היינו מצפים למצוא כריך אחד או שניים, ללא נקניק. לכן, ולמרות שב"תחתית" באמת משתדלים, התפריט שם, על אף שהלחם והטחינה שלהם הכי טעימים, לא יכול לקבל את תו תקן טבעוני. עם כל זאת, בהחלט תוכלו למצוא שם מה לאכול לצד חבריכם שעדיין אוכלים נקניקיות. קחו דוגמה מאיתנו:

אני בחרתי להזמין מג'דרה מוקפצת עם טופו וירקות, שמעליה מפוזרים עשבי תיבול ואגוזים. המנה הייתה הרבה יותר מעוד מג'דרה – ההקפצה הפכה אותה למשהו טעים ומעניין יותר- עם טופו מתקתק, ירקות שורש צלויים, פריכות האגוזים וטריות עשבי התיבול, המג'דרה הפכה לממש חגיגה.

גיסנו בחר ללכת על המנה הצמחונית, שכנע אותו שזה מגיע עם טחינה וסלט, סתם כי הוא אוהב להיות מוקף בצלחות. במנה אפשר לבחור בין אורז, קינואה, מג'דרה או קוסקוס ולצידם גיבץ', תבשיל דלעת או ירקות שורש אפויים. הוא בחר בקוסקוס עם ירקות השורש, למרות שאני, שמכירה את המנה, אמרתי לו שזה עלול להיות יבש. אבל הוא התעקש. המנה שהגיעה הייתה יפה וגדולה. הוא טעם מהקוסקוס והתלהב, טעם מהירקות וממש התלהב אבל אכן היה חסר לו משהו שירטיב את הכל. הוא קרא למלצרית ושאל "אפשר…." והיא ישר הציעה לו רוטב אדום, כי כזהו השירות בתחתית, מבין, ענייני ואדיב. עכשיו עם הרוטב זה כבר היה ממש טעים. הסלט שהגיע בצד היה גדול וטרי, מלא בשמן זית לימון ואת הטחינה, שגיסנו הכיר רק היום, הוא ליקק עד תום.

בסוף האוכל הוא רצה שנזמין משהו מתוק. זה מבקר מסעדות אמתי, רוצה לבדוק את הכל עד תום. שאלנו אם יש קינוח טבעוני והמלצרית ענתה בשמחה שעכשיו נכנס לתפריט סורבה שוקולד שכולו טבעוני. אני הרמתי גבה, אבל הוא כל כך התלהב שלא רציתי להעכיר את האווירה, כשגילנו שהמנה עולה רק 12 ?, החלטנו לנסות. איזו החלטה נבונה, את סורבה השוקולד הם מכינים במקום והוא קרמי ומשלב בין טעמים חזקים ועדינים, ממש אפשר להרגיש את השוקולד המריר בתוכו. תענוג.

כשבקשתי מגיסנו לסכם את הארוחה, הוא שתק במשך דקה ארוכה ואז אמר- "אוכל של בית קפה יכול להיות ממש נחמד או ממש לא נחמד" אין באמצע ולטענתו אין הרבה בתי קפה שעונים על "מדד הנחמד", "התחתית", הוא אומר, עונה ובגדול.

כמה: המג'דרה, המנה הצמחונית והקינוח עלו לנו רק -102 ש"ח.

למה: תלכו ותבינו. וגם כי אם יבואו עוד טבעוניים אולי יכניסו את הטופו למקומות נוספים.

לבלוג "גרעינים וזרעונים"

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera