כנראה שמסעדת "הכובשים" שבפאתי שוק הכרמל גם השנה לא תקבל את כוכבי מישלן, אבל היא בהחלט מצליחה לענות יפה על הגדרתה "ביסטרו ישראלי" כזה עם שירות ואווירה ביתיים ונעימים, ישראלים, במובן הטוב של המילה.

ביקורת - מסעדת הכובשים

27.01.2015 מאת: רוני פקר
תגיות

רק בלוגרית טבעונית יכולה ללכת למסעדה לאחר אירוע של בלוגרים למותג של סויה במלון שרתון. וככה, מבלי לעשות הרבה חשבון, ירדנו לנו אני והבשלנית נ' מהמלונות שברחוב הירקון לדרום רחוב הכובשים, בעצם, זה הרגיש יותר כמו עלייה מירידה.

כנראה שמסעדת "הכובשים" שבפאתי שוק הכרמל גם השנה לא תקבל את כוכבי מישלן, אבל היא בהחלט מצליחה לענות יפה על הגדרתה "ביסטרו ישראלי" כזה עם שירות ואווירה ביתיים ונעימים, ישראלים, במובן הטוב של המילה. חלל המסעדה מואר ופתוח לרחוב ומזמין לתוכו כל עובר אורח אך עדיין מצליח לשמור על אווירת שוק יוקרתית.

אבל מה אוכלים טבעונים בביסטרו ישראלי יוקרתי?

משנכנסנו למסעדה לכד את עניינו לוח ירוק עליו היה כתוב למנה ראשונה- מרק סלק ואפונה, שאלנו אם המרק טבעוני ולאחר שנענינו בחיוב, הזמנו במהרה אחד כזה לשתינו, כי טבעוניות אוהבות מרק. המרק עשוי מאפונה יבשה הגיע חם וסמיך, חלקו היה טחון ובחלקו נותרו קוביות של ירקות, הסלק הוסיף לו צבע סגול שבשילוב עם הירוק הפך לחום עכור. אבל למי אכפת הצבע? הבשלנית נ', שיש לה תואר שני במרק, התלהבה, לי הוא היה טעים, אבל לא מלוח מספיק, או שאולי כמויות הסויה שגמעתי על הבוקר תעתעו בי.

לאחר שאכלנו מהמרק המשכנו להסתכל בתפריט, במנות הראשונות בין חציל לכרוביות זיהינו על ההתחלה את המנה הנכונה- קציצות עדשים שחורות וג'ינג'ר בסינייה עדשים עם טחינה חמה ויוגורט בצד, שאלנו אם הוא לא יחסר במנה והמלצרית אמרה שנראה לה שלא, אז הזמנו, למה לא? הקציצות הגיעו במחבת חמה ונראו כאילו בושלו בתוך עצמן, או כמו שהבשלנית נ' הגדירה את זה- "קציצות שמתבוססות בציר אימן". אך ההתבוססות הזו התגלתה כהצלחה- וואו איזו מנה טעימה. הקציצות היו מגובשות (תרתי משמע) והג'ינג'ר נתן להם עקיצה חריפה, העדשים שמסביב הלכו נהדר עם הטחינה החמה. תענוג, חבל שהרוטב בצד הוא יוגורט, כי דווקא כן חסר משהו קר עם המנה, האם זו בקשה מוגזמת שבפעם הבאה שאחזור לכאן יהיה גם רוטב טבעוני, כזה מקשיו למשל.

סיימנו לאכול את הקציצות והתחשק לנו עוד מנה עיקרית חמה וטובה, מצאנו בתפריט רק שתי אפשרויות טבעוניות- נזיד קטניות וירקות שורש או סלט ירוק וחם. חייבים לאכול קצת ירקות אמרתי לנ' מלאה ברגשות אשם ולכן (ועל אף שנ' כבר אכלה במקום את הנזיד ואמרה שהוא ממש טעים) הלכנו, די בחשש, על הסלט שנשמע כמו מנה של מסעדה ברחובות של שנות ה-90.

אבל כאן ב"כובשים", המנה שהגיעה כלל לא דמתה לסלט או לשנות התשעים. שלל ירקות שווים- פטריות פורטבלו, שעועית ירוקה, אפונת שלג וזוקיני שהוקפצו ברוטב עם ניחוח אסייתי על מצע אורז יסמין עם חלב קוקוס. המנה הייתה מאוד טעימה אבל היה יכול להיות נחמד אם היה בה טופו או איזושהי קטנית (מונבטת?). אחרי הכל גם הטבעוני הוא יצור אנושי שזקוק למעט חלבון, אבל אולי להסביר את זה לכובשים אוכלי הבשר זה לנסות ולהקדים את הזמן.

ב"כובשים" חסרות עדיין מנות שיענו על הצורך הטבעוני, כמו משהו לארוחת בוקר, איזה כריך ללא עקבות נקניק ועוד מנה או שתיים נוספות של עיקרית. עד אז אני מסתפקת באוכל הנהדר שהם כבר יודעים לעשות.

לתמונות נוספות והתפריט המלא של הכובשים, שם תוכלו למצוא מנות טבעוניות 

לבלוג "גרעינים וזרעונים".

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera