"עזבה" היא מסעדה מיוחדת שהשתיקה כנראה יפה לה, מספיקה לה, כי שמבשלים אוכל אמיתי, אותנטי במובן הטוב של המילה, אין ממש צורך ברעש וצלצולים.

ביקורת - מסעדת עזבה

27.01.2015 מאת: Roni Pecker
תגיות , ,

כשספרתי לאמא שלי שאני מתחילה לבקר מסעדות זה היה בדיוק שירדנו מהקומה השלישית של דיזינגוף סנטר, אני זוכרת את זה כי מרוב צחוק היא כמעט התגלגלה מכל המדרגות, תרתי משמע. "רוני מבקרת מסעדת זה כמעט אוקסימורון" היא אמרה ואם אתם טבעונים בטוח שאתם מבינים למה היא התכוונה. כל טבעוני יודע כמה זה לא פשוט לאכול במסעדה, איך תמיד אתה יוצא הנודניק של השולחן וכמה פעמים אתה נתקל בתשובה שלילית כשאתה שואל אם אפשר את המנה בלי זה וזה.

אבל הזמנים השתנו והיום, לא מעט בזכות vegan friendly , המודעות הולכת וגדלה ובעקבות זה גם אנחנו, הטבעונים, יכולים לחיות את החיים הטובים ובשביל זה אני כאן. אך אל תטעו, ביקורת מסעדות היא לא עסק פשוט ובטח לא כשאת טבעונית מציקה עם ים של דרישות ומגבלות. אז עד שלא אפתח מסעדה שתענה על כל הדרישות שאני מציבה, אני בוחרת לבקר באלו שהן לא טבעוניות ולחפש עבורכם את המנות המתאימות והטעימות.

וכמה טוב לפתוח עם מסעדת "עזבה" שעל אף היותה מבוססת על המטבח הלבנוני המסורתי שבנוי על בשר, היא התגלתה כלא פחות מגן עדן טבעוני ששוכן בכפר ראמה, בשקט – בשקט בין עצי תפוזים. "עזבה" היא מסעדה מיוחדת שהשתיקה כנראה יפה לה, מספיקה לה, כי שמבשלים אוכל אמיתי, אותנטי במובן הטוב של המילה, אין ממש צורך ברעש וצלצולים.

אנחנו מגיעים ביום שבת של שמש חורפית ובמטבח של המסעדה, המולה שקטה, חביב ומינרבה דאוד עומדים על הסירים ומבשלים אוכל עם הרבה תשומת לב ואהבה לבני אדם באשר הם. ואהבה זו היא לא עניין של מה בכך לזוג שהתיישב בכפר ראמה, לאחר שמשפחות שניהם גורשו בתחילת שנות החמישים מבתיהם שבאיקרית ובירעם. ולצד האהבה לבני אדם, חולק הזוג דאוד אהבה נוספת לחומרי הגלם איתם הם עובדים- עשבי בר, ירקות, קטניות ודגנים וכן, גם לבשר. ב"עזבה" יש לא מעט מנות בשריות, אבל אולי כשיש כזו חגיגה של אהבה במטבח, אפשר להניח להן לרגע בצד ולמצוא את שפע המנות הטבעוניות והמפוארות לא פחות. הבטחה שלי, מכאן אתם לא תצאו רעבים.

במנות הראשונות יופיעו תמיד סלט ירקות עם המון עשבי בר טריים, כרובית שבושלה בהמון טחינה אך עדיין אפשר לחוש בטעמה האמיתי, חציל בלאדי (אשכרה בלאדי) שנאפה בכלי חרס לוהט שיצליח להפתיע גם את מי שחשב שהוא מכיר כבר את החציל על כל צורותיו, מרק עדשים כתומות/ צהובות- סמיך ומהביל. וחומוס, אוי איזה חומוס, כזה עם מרקם חלק ועדין, בלי כלום מעליו מלבד הרבה שמן זית וגרגרים, מרגישים שחביב עבד על המתכון במשך שנים.

וגם בעיקריות לא מעט מנות טבעוניות. אני מתה על מג'דרה וזאת של עזבה היא מהטעימות שטעמתי, מפתיע איך מאכל שעשוי רק מבורגול ועדשים יכול להיות כל כך טעים.

ב"קטגורית הבורגול" תוכלו למצוא גם תבשיל עם ירקות ברוטב עגבניות ואם אתם ממש ברי מזל ביום שתגיעו תהיה גם סינייה צמחונית, שאת המרכיבים שלה ואופן עשייתה מינרבה שומרת ובצדק לעצמה. בימים אחרים תמצאו בתפריט גם במיה, פריקי ואיזו מנה או שתיים של ממולאים צמחונים. ולצד אלו, כיאה למטבח ששוכן ליד שדות, תמיד יהיו גם מנה או שתיים של עשבי הבר העונתיים: עולש, עכוב, מלוחייה וחובזה שמתבשלים בכל פעם לפי צו השעה. כשאנחנו ביקרנו שם הייתה מלוחייה חמימה ותבשיל חובזה טעים במיוחד.

אכלנו לשובע עד ששכחנו שאם אוכלים (יותר מידי) לא נוהגים והדרך הביתה עוד ארוכה.

לתמונות ומנות טבעוניות נוספות במסעדת עזבה

לבלוג "גרעינים וזרעונים".

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera