ביקור קולינרי עשיר וצבעוני בגולת הכותרת של המסעדות הטבעוניות בתל אביב.

ביקורת - ננוצ'קה

24.02.2015 מאת: ארץ כליף
תגיות , , , ,

מי שיתייצב בכניסה למסעדה המדופלמת מבלי לשמוע עליה דבר מבעוד מועד, עשוי לחשוב שמדובר במקום צנוע ונורמטיבי לחלוטין שמגישים בו אוכל – ולא בגולת הכותרת של המסעדות הטבעוניות בתל אביב. אבל מהר מאוד מתחלפים החזית הצנועה ושלט הניאון האדום הבולט-בקושי, בתמונה שמגדירה באופן מושלם את המינוח "פאר גרוזיני". המסעדה הבשרית לשעבר התגנדרה והצטיידה לאורך השנים במגוון סממנים מזרח-אירופאיים קלאסיים, שנותנים לך מיד את התחושה שהגעת למקום הנכון לאכול בו בסטייל קצת שונה ממה שהכרת עד עכשיו.

אני ושתי המתנדבות האמיצות שאיתי מתיישבים במתחם הפנימי, מנסים יחדיו להבין איך מבטאים נכונה את השמות של המנות השונות, בתקווה שלא נשפיל את עצמינו בפני המלצר. באדריג'אני או פחאלי? דולמה או מנת חצילשווילי (true story)? קרטופיליאני, או שאולי איספנחיס קדה? הקושי בהגייה כמעט והצמיח לנו שיני זהב, אבל נשארנו איתנים והצלחנו להגיע להבנות עם המלצר: תביא מה שבא לך, גבר, אנחנו נזרום. לא עבר זמן רב עד שהוגשו לנו שלוש מנות אישיות בנפח תעשייתי: פרשקי פטריות (הכי טעים ביקום, מילה), המבורגר טבעוני מפנק וכדורי אהבה גיאורגיים (מנת קציצות עם אורז). אה, ודולמה טחינה כמנה ראשונה. הגזמנו לאללה.

אחרי פייט מכובד, הצלחנו לצלוח את המנות העיקריות תשושים וחסרי יכולת תנועה. באם היה מדובר בכל אירוע אחר שאינו ביקורת מסעדות בשם Vegan Friendly, סביר להניח שהיינו אורזים את הפקלאות, אומרים תודה יפה וסוגרים את הערב שבעים ומואבסים. אבל - יש לנו פה מוניטין טבעוני לשמר! בשם החבר'ה, ניגשנו לישורת האחרונה - הקינוח.
לא יודע מה איתכם, אבל לדעתי - מעבר לאוכל ולשירות, נמדדת מסעדה טובה באמת ברמות היצירתיות שלה בקינוחים; על אחת כמה וכמה כשמדובר בתפריט טבעוני. כדי להגיע לטעמים מסוימים ולמרקמים כאלו שהחך רגיל אליהם מתקופות פרה-טבעוניות, תוך שימוש בחומרים מוסריים בלבד, צריך שתהיה לך תשוקה אמיתית למקצוע ולאידיאולוגיה. ואולי זו באמת נקודה נוספת שניתן לזקוף לזכותה של נאנוצ'קה. בסעיף ה"מתוקים" (ממש מתחת לסעיף ה"עוד דברים ממש טעימים") מוצעים לזולל הממוצע לא פחות משבעה קינוחי דה-לוקס, חלקם גרוזיניים-עממיים וחלקם פשוט טעימים לאללה. אנחנו החלטנו ללכת על הדוראדו - עוגת שוקולד מעולה ארבע-שכבתית, קטנה-קטנה אבל מפוצצת.

בסופו של דבר, שילמנו את החשבון והמשכנו לדרכנו. היה כיף, היה טעים, היה אחלה של שירות, וחשוב מכל – היה טבעוני למהדרין. ההנאה שבכניסה למסעדה שאין צורך לברור אילו מנות רלוונטיות לבחירה ואילו לא, ועוד במגוון רחב ונדיב שכזה, יכולה להיות משמעותית יותר מההנאה הקולינרית עצמה.

איפה: רחוב לילינבלום 30, תל אביב.
מתי: ימים ראשון עד שבת, מ-12:00 ועד אחרון הלקוחות.
כמה: כ-115 ש"ח לסועד.
למה: כי זו ננוצ'קה. וכי בא לי
איספנחיס קדה, אז עשו ג'סטה, בחייאת.

לכל המידע על מסעדת "ננוצ'קה"

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera