"המעבר" מוגדרת כמסעדת "הפועלים הטבעונית העברית הראשונה", וזו לא פלצנות אלא בדיוק מה שהיא. בכל בוקר מכינים במטבח מנה משתנה, המבוססת על דגנים, קטניות וירקות, וזו נקראת "הר".

ביקורת - המעבר

25.02.2015 מאת: רוני פקר
תגיות , , ,

גילוי נאות, עד לפני חצי שנה עבדתי ב"משמרת היום" של הפסאז'. ניסינו להקים שם בית קפה שיעבוד לצד המקום המרענן שהלך ונוצר שם בלילה. ניסינו וניסינו עד שהרצוג נכנס לתמונה, אז, הייתי בכל בוקר סופרת את עד הדקות עד שהוא יגיע ויתחיל בניסיונות הטבעונים שלו. כל מה שהוא הכין היה טעים ומנחם, מנחם, היד היום קלה על ההדק בכל הקושר בין אוכל לנחמה. אבל האוכל שרועי הרצוג מכין במעבר, מה לעשות, עונה בדיוק לאותה הגדרה.

רצה הגורל האכזר וממש כשנפתח "המעבר" הייתי צריכה לעזוב. עכשיו, לאחר חצי שנה בנכר ללא טחינה או עגבנייה ראויה, חזרתי לביקור וכבר במטוס דמיינתי מה, כמה ואיפה אוכל. יומיים אחר כך כמובן שהייתי כבר במעבר. היה זה יום שלישי שמשי, ו"ההר" היה אדום וטעים ויפה. שלושה ימים אחר כך, חזרתי בשישי, שוב רעבה, והחומוס המפתיע היה כל כך טעים. (על החומוס של "המעבר" אני בטוחה שיכתבו רבים וטובים ממני).

"המעבר" מוגדרת כמסעדת "הפועלים הטבעונית העברית הראשונה", וזו לא פלצנות אלא בדיוק מה שהיא. בכל בוקר מכינים במטבח מנה משתנה, המבוססת על דגנים, קטניות וירקות, וזו נקראת "הר". ביום ראשון ההר לבן, ובשני- ירוק, ואז אדום, צבעוני, שחור, ובשישי - בשישי יש חומוס כמובן. לצד המנה המשתנה תמצאו גם מנות קבועות של פסטה טבעונית, סלט ומרק, ולצד כל אלו פינוקים והפתעות והכול 100 אחוז טבעוני. משכמי קום יזכו לראות את רועי מבשל, ותוך כדי הבישולים הוא גם יכין לכם הפוך עם חלב שקדים (שמכינים במקום) וידאג לכריך או מאפה טבעוני, שלא תישארו רעבים עד ההר של הצהריים.

הבנתי שכזה "הר" רוצה כל טבעוני כל צהריים, ולכן, שבוע אחר כך, באתי עם מצלמה, עט ונייר שגם אתם תוכלו לטעום מהמתרחש אי שם למטה בפסאז' של אלנבי 94. ועל אף שנשבעתי שהפעם לא אבוא רעבה כמו פרה (שלא אוכלת פרות) על מנת שאוכל להתמקד במלאכת הצילום והכתיבה, התנפלתי שוב על האוכל. מזל שהיו איתי עוד שני אנשים, ביקורתיים, לשאת במלאכה.

היה זה יום רביעי עגמומי, ו"ההר" היה באותו היום יפה וצבעוני. ואם אתם שואלים ממה מורכב אותו ההר? מבחר סוגי אורז (מלא, ארוך ובר), שני סוגי אפונה, ירקות שונים ומעל טחינה מדהימה, רסק עגבניות ופלפלים חריפים. אבל רגע, הרי מתחת לכל הר מסתתר משהו, לא? הו כאן טמונה הפתעה - בין עלה חסה רענן לבין ערמת האוכל המופלאה הזו מפרידה פרוסת לחם קלויה שספגה לתוכה בצורה נפלאה את שלל הטעמים והנוזלים. וכאילו לא מספיקה כל החוויה הזו, לצד אלו מגיע קרע בטטה וכוסית של מרק היום (ברביעי היה זה מרק מינסטרונה ובשלישי מרק בטטה עם קרם סלק).

מיצי, שותפתי לארוחה, הזמינה את הפסטה, אחרי שאני התעקשתי על "ההר" המוכר ושכנעתי אותה שלמענכם עלינו לבדוק עוד מנות. כשקבלה את המנה שמחתי לראות שחיוך נפרש על פנייה. מנת הפסטה הייתה ענקית, טעימה ומנחמת (כן, מנחמת)- פטוצ'יני בשרני עם רוטב עגבניות מדויק, פלפלים חריפים, ומעל הכול, שוב טחינה, אבל במעבר כל נגיעה של טחינה במקומה. רק הרצוג יכול לעשות מפסטה כל כך פשוטה כזו חגיגה.

לקינוח, על אף שחבריי לשולחן הסתייגו, הזמנו פודינג מזרעי צ'ייה. השילוב בין מרקם הפודינג והבננות הבשלות עלול היה להיות צמיגי וכבד, אלמלא המיץ החמצמץ והמרענן שעטף אותם יחד ונתן סיום מושלם לארוחת הפועלים הטבעונית העברית- תל אביבית הראשונה. לצד כל אלו תמצאו ב"מעבר" אווירה לא מחייבת אך קסומה, שירות לבבי והרבה אהבה- לאנשים, אוכל וחיות.

איפה: "המעבר" אלנבי 94. מול דוכן הלוטו רדו במדרגות המובילות מטה לפסאז'.

מתי: א'- ו'- 7:30- קפה. 9:00- סנדוויצ'ים. 12:30- 16:30- ארוחת צהריים.

כמה: המחיר לכל מנות הצהריים - 34 ש"ח, ולצד כולן מגיעים גם בטטה ומרק. בבוקר - כריכים טבעונים נהדרים ב- 13 ש"ח, וקפה איכותי מחלב שקדים תוצרת המקום ב- 11 ש"ח בלבד.  

למה: צריך להוסיף?

לכלל המידע על מסעדת "המעבר"

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera