עליית המודעות לטבעונות באופן כללי ולצרכן הטבעוני בפרט גרמה לכך שמסעדות רבות מכל הסוגים עושות מאמצים להגיש מנות טבעוניות או מציינות אפשרות "לטבען" מנות קיימות. חלקן עושות זאת באהבה ובמסירות, אחרת ב"יציאת ידי חובה" ובחצי התנצלות, וכך גם התוצאה. אולם בפסטה מיאה לא מתנצלים.

ביקורת - פסטה מיאה

17.05.2015 מאת: יעל נוסבאום
תגיות , , , , , , , , , ,

פחמימה טובה לנשמה

בפינה הצפון מזרחית של רמת החייל, בין עשרות משרדי ההיי טק העמוסים והשוקקים, עומד הסניף של פסטה מיאה רמת החייל. המילה "סניף" מעלה אסוציאציות של רשתות מזון מהיר ואוכל זול, אך הדבר רחוק מן האמת, ובפרט כשמדובר במסעדה הזו - שהיא השלוחה היחידה של פסטה מיאה המגישה תפריט טבעוני קבוע, והיחידה שהינה חלבית, בניגוד לשתי אחיותיה הבשריות.

עליית המודעות לטבעונות באופן כללי ולצרכן הטבעוני בפרט גרמה לכך שמסעדות רבות מכל הסוגים עושות מאמצים להגיש מנות טבעוניות או מציינות אפשרות "לטבען" מנות קיימות. חלקן עושות זאת באהבה ובמסירות, אחרת ב"יציאת ידי חובה" ובחצי התנצלות, וכך גם התוצאה. אולם בפסטה מיאה לא מתנצלים. לפני כארבעה חודשים, במסגרת המהלך "מתקדמים לטבעונות" בניצוחם של יועצת הקולינריה הטבעונית אורי שביט ואיש השיווק דודי שרון, המסעדה השיקה תפריט טבעוני ייעודי, ובו מגוון רחב וגא של מנות פתיחה, עיקריות, וכמובן, קינוחים.

המעבר היה חד, מתוך הרחוב הסואן אל תוך המסעדה החמימה והאינטימית, עם אורה העמום והשולחנות הקטנים, שמאפשרים פרטיות בהיותם בחלקם ממוקמים מאחורי עמוד או שניים. התקבלנו בחמימות והושיבו אותנו מיד. שמחנו לגלות שהתפריט הטבעוני מצוי על השולחן גם טרם אמרנו מילה, משמע הוא מוצג באופן קבוע.

התפריט עצמו מכיל שש מנות פתיחה לבחירה, כולל מנות שעברו "ייבוא" מהתפריט הרגיל (מרק, אנטיפסטי, סלטים) וגם מנות מיוחדות קצת יותר: ארנצ'יני או פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת שקדים ועגבניות מיובשות. הלכנו על הארנצ'יני (26 ש"ח לזוג כדורים) שאלה כדורי ריזוטו מטוגנים בבשמל סויה, המוגשים על רוטב עגבניות, ועל פטריות הפורטבלו (39 ש"ח). הארנצ'יני היה פריך ומנחם, ורק הצטערנו שהוא נגמר בשני ביסים. פטריות הפורטבלו הגיעו בשלשה מסודרת, והיו בשרניות, טעימות ומפנקות.

 

ארנצ'יני (התמונה לקוחה מאתר המסעדה)

התעכבנו מעט לפני הזמנת המנה העיקרית, והמלצרית, שמכירה את התפריט על בוריו, שמחה להסביר ולפרט.

התפריט מציע שמונה סוגי רטבים, חלקם על בסיס עגבניות, חלקם שמן זית, וחלקם שמנת אורז או סויה. נוסף לפסטות והרטבים ישנה גם לזניה טבעונית ופיצה. בחרנו פסטות מתוך קופסת הזכוכית הקטנה שמוגשת לשולחן לטובת כל מי שאינו מבחין בין חונקי כמרים לרדיאטורי, אולם נפלו פנינו מעט כשגילינו שמתוך הויטרינה המפתה, רק הפוזילי הוא טבעוני, אם כי קיים בשני צבעים שונים לבחירה. פרט לפסטה עצמה, ניתן לבחור ברביולי בטטה או בניוקי.

הלכנו על פסטה ברטוב ארביאטה (56 ש"ח), ופסטה אליו אוליו אספרגוס, פטריות יער, צנוברים ולימון (67 ש"ח). שתי המנות הגיעו מהבילות, גדולות מאד, וטעימות. הארביאטה מתאפיינת מראש בפיקנטיות, ונהניתי מהחריפות שלה. המלצרית אף הציעה להוסיף לה מעט רוטב פומודורו (עגבניות) כדי להעשיר, וטוב עשתה. לעומת זאת, האליו אוליו הפתיעה מעט בחריפותה, שמקורה התגלה בצ'ילי חריף המתחבא בין קפליה. המנה היתה טעימה אך מי שרגיש לחריפות – מוטב שישאל מראש. עם הגשת המנות, ומבלי שנתבקשה, הביאה המלצרית גם צלוחית עם שמרי בירה – ה"תחליף" הטבעוני לגבינת הפרמז'ן.

בחלקת הפיצה נחלנו את האכזבה היחידה: ראשית מהמבחר, או העדרו, שכן מוצעת רק פיצה אחת לטבעונים – פיצה ארטישוק, תרד וגבינת קשיו (62 ש"ח), ומי שחפץ בפיצה פשוטה או בהרכבה אישית לא ימצא כאן את מבוקשו. המנה ענקית ומספיקה בהחלט לשני סועדים, אולם מאכזבת בטעמה. גבינת הקשיו סבלה מעודף מליחות ויובש, והיה שפע של תרד על חשבון הארטישוק, שהיה מעט ממנו. נאנחנו והבענו חרטה שהבצק הנפלא, הדקיק והפריך לא מוגש כפי שהוא, ללא גבינת הקשיו המיותרת.

 

פיצה (התמונה לקוחה מאתר המסעדה)

פתחנו כפתור במכנסיים והתרווחנו, והמלצרית הציעה לפנק אותנו בקינוח: מלבי קוקוס. התפריט הטבעוני מציע רק שני קינוחים קבועים, אולם ישנם קינוחים משתנים והזמנו גם מרקיז שוקולד, אשר אינו מופיע בתפריט הקבוע. המלבי (35 ש"ח) היה מצוין, קריר ומרענן לאחר עירוי הפחמימות המאסיבי, אולם המרקיז (39 ש"ח), שהיה מאד רוצה להיות הדוראדו של ננוצ'קה, מוטב שיעלה כיתה, כי כיום טעמו הינו קצת כשל עוגת שוקולד של גן ילדים.

מילה על המחירים: פסטה מיאה אינה בחירה זולה, אולם התמורה ניתנת באיכות חומרי גלם, טריות בלתי מתפשרת, ומגוון טבעוני נאה ביותר לאוהבי אוכל איטלקי מנחם. מנות הפתיחה קטנות וייחודיות, ומעידות על מחשבה שהושקעה בהמרצת מיצי העיכול לאתגר הפסטה הגדול שבמנות העיקריות הגדולות והמפנקות. עם זאת, מחירי הקינוחים מעט גבוהים ביחס לתמורה.

בסיום הארוחה הוצע לנו להצטרף למועדון החברים. ההצטרפות מעניקה הטבות והנחות, וחובבי פסטה המוצאים עצמם בקרבת מקום לעיתים קרובות, מומלץ שיצטרפו.

יצאנו חזרה אל האור הבוהק של אחה"צ הייטקי ברמת החייל. בשביעות הרצון והנמנום האופייניים למי שזה צלל אל תוך בריכת פחמימות מרשימה, עשינו את דרכנו לאחד החניונים הסמוכים. חלפנו על פני מקדונלדס, מסעדה מזרחית ועוד אחת, שגב אקספרס ובלאק, וידענו שעשינו את הבחירה הנכונה.

 

פסטה מיאה, הברזל 34 רמת החייל, תל אביב

03-6499346

שעות פתיחה: א'-ש' 12:00-00:00

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera