אז איזו צהובה היא הטעימה ביותר בטוסט?

ביקורת מוצרים - "גבינה צהובה"

21.01.2015 מאת: מיצי בריל, "מוצרים טבעונים שיפתיעו אתכם"
תגיות , ,

אז, יש לנו את הגבינה הצהובה הלא פרוסה של "ילו סוי", את הגבינה הצהובה הפרוסה של "טופו יפני" ואת הגבינה המגורדת של "טבע דלי". כמה פעמים עמדתי מול שלושתן בסופר (אני קונה אותן ב"ניצת הדובדבן") ולא ידעתי איזה לקחת. כל פעם ניסיתי אחת וחשבתי לעצמי שיש לי אחלה זיכרון, ופעם הבאה אני אדע איזה כדאי לקחת… אז זהו, שהזיכרון שלי בין הגרועים. אז הייתי חייבת לעשות סדר בצהובות! הזמנתי חברה וממש ביום האחרון לפני ליל הסדר התחרענו על טוסטים מ-3 סוגים. בתכלס, החלק המעניין היה להמציא שיטה לסמן את הטוסטים שנוכל להבדיל ביניהם. הרעיון הראשוני היה כמובן קיסמים אבל שכחתי לקנות. אז הייתי יצירתית וסימנתי מספרים עם קטשופ. 6 טוסטים הוכנסו לטוסטר עם אותם מרכיבים – 3 היו עם קטשופ, עגבנייה פרוסה, והגבינה. ו-3 היו עם קטשופ, עגבנייה, פטריות ובצל מטוגן, וגבינה. אני חייבת להגיד שקצת הופתעתי כשכל טוסט יצא אחרת לגמרי… וגם כי הטוסטר שלי נראה כאילו הוא חזר ממלחמה.. חלקי טוסט בכל מקום (מודה, ממש התגעגעתי למראה הזה!)

גבינה צהובה "ילו סוי" (250 גר' ב-26.90) – גבינה צהובה בגוש: לא פרוסה (כמו שקונים גוש טופו), האמת, אני לא התלהבתי מהרעיון שזה מגיע בגוש. אני בטוחה שזה שומר על הטריות כי רק החלק החיצוני ביותר מתייבש, אבל אני לא כל כך טובה בלחתוך דברים ישר או סימטרי, אז היו פרוסות דקיקות וחטובות, והיו פרוסות שזקוקות לדיאטה. הטעם שלה בפני עצמה לא דומה לגבינה בכלל, ובאופן מפתיע קצת מזכיר תירס (לי ולחברה היה את המבט הזה של "יש לי משהו טיפשי להגיד" ושתינו חשבנו על תירס…), בטוסט היה לה טעם מאוד מעודן, היא לא נמסה לחלוטין (לפחות בחתיכות השמנות שיצאו לי) והיא הייתה פשוט מעולה בטוסט עם הפטריות והבצל, הטעם שלה לא השתלט והיא היחידה בלי טעם לוואי, אני חושבת שהיא הכי מוצלחת כשמכינים משהו כבד – לשים אותה על המבורגר או לזניה.

טבע טוסט מגורדת טבעונית – טבע דלי (200 גרם ב21.90) – קודם כל, תודה לטבע דלי שסוף סוף הוציאו את הקזאין מהגבינה שלהם! אחרי ההתעסקות המפרכת עם הגוש הצהוב של ילו סוי, הגבינה המגורדת של טבע דלי זה פשוט תענוג, אפשר לפזר אותה בצורה אחידה ולשלוט בכמויות המדויקות, בעיניי יתרון ענק – בעיקר בהכנת פיצות, או כשרוצים לשים כמות קטנה, כמו לפזר מעט מעל פסטה. בטוסטים היא הגבינה שנמסה הכי טוב, והכי הזכירה גבינה מותכת במרקם ובצורה, כשבצענו את הטוסטים אפילו נמתחו החוטים המיניאטוריים האלה של הגבינה שלא ראיתי כבר כמה שנים. בגלל שהיא הכי נמסה, היא גם הכי נדבקת לשיניים ולחיך, קצת הרגשתי כמו חתול מנסה להוציא כדור פרווה. יש לה קצת טעם לוואי כמו בפיצה של דומינוס, אבל בסך הכל ממש טעימה, ואני מתכננת פיצה בקרוב לשומרי קלוריות – 254 קלוריות ל100 גרם לעומת 216 ב-2 הסוגים האחרים.

צהובה מהטבע – טופו יפני (200 גרם ב28.90) - המועדפת עליי לטוסט (ומזל שזה כתוב פה כי עד הקניה הבאה אני כבר אשכח שוב)! גבינה צהובה בפרוסות, כמו שאני מצפה מגבינה צהובה להיות, הפרוסות נראות בדיוק כמו גבינה צהובה, וגם בטעם היא הכי מזכירה גבינה צהובה אמתית, אם אני זוכרת נכון. היחידה שהייתה טעימה לא מחוממת, אז אפשר גם להכין איתה סנדוויצ'ים. גם לה יש טעם לוואי קל, הטעם שלה הכי דומיננטי מבין כולן והיא נמסה בדיוק במידה הנכונה מבלי להשאיר את חותמה על השיניים שלי. מבין 3 הסוגים היא התאימה הכי טוב גם לטוסט הפשוט, גם לטוסט פטריות, וגם השתלבה הכי טוב עם טחינה ורטבים אחרים. אז נכון שהיא הכי יקרה מבין שלושתן, אבל אני בטוח אקנה אותה שוב.

סוף סוף אפשר להחזיר את הביטוי "הכל טוסט" מבלי לקבל את התשובה -
"טוסט זה לא טבעוני"!

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera