קרפצ'יו סלק

18.11.2014 מאת: רשת בתי הקפה "אספרסו בר"
מנות ראשונות, מתכונים לחג
בינונית
תגיות ,
  • רכיבים:
  • 1 סלק
  • בלסמי רגיל/מצומצם
  • שמן זית
  • מלח גס
  • אגוזי מלח
  • חמוציות
  • סלרי חתוך למקלות
  • אגס חתוך למקלות
  • תפוח חתוך למקלות
  • סילאן

אודות המתכון

מעוניינים במנת פתיחה מנקרת עיניים? הנה מתכון מצויין שמציעה רשת בתי הקפה "אספרסו בר" בכל סניפיה, לקרפצ'יו סלק איכותי ומרשים.

אופן ההכנה

עוטפים את הסלק בנייר כסף ושמים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כשעה. לאחר שעה פותחים את התנור, מורידים את נייר הכסף מהסלק, מעלים את חום התנור ל-220 מעלות ואופים כחצי שעה נוספת.

לאחר האפיה מקלפים את הסלק מקליפתו וחותכים לפרוסות דקות במנדולינה, או חיתוך דק בסכין. מסדרים את הסלק על צלחת כקרפצ'יו, מניחים מעל ניילון נצמד ושומרים בקירור.

כשהסלק בקירור, מצמצמים בלסמי במחבת - מליטר בלסמי צריך לצאת בערך 200 מ"ל בלסמי מצומצם.

מערבבים בקערה את החמוציות, הסלרי, התפוח והאגס, מתבלים בחומץ ובסילאן ומערבבים.

לאחר מכן מוציאים את צלחת הקרפצ'יו מהמקרר, מטפטפים מעל בלסמי, מלח גס ושמן זית, מפוררים מעל אגוזי מלך, מניחים במרכז הצלחת את הסלטון ומגישים. מתאים למרכז שולחן או שתי מנות.

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות ראשונות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera