מרק סלק בחלב אגוזי לוז

07.12.2014 מאת: יפתח לחם
מנות ראשונות, מרקים, מתכונים לחג
בינונית
תגיות , ,
  • רכיבים:
  • 15 כוסות מים
  • 2.5 כוסות אגוזי לוז
  • 3 סלקים יפים נקיים וקלופים
  • 10 ס"מ מקל שוש

אודות המתכון

מתכון מאת יפתח לחם למרק סלק טעים וצבעוני, נהדר למנה ראשונה.

אופן ההכנה

(ל-6 מנות)

1. להשרות מראש ללילה שתי כוסות מאגוזי הלוז בחמש כוסות מים. לסנן ולנער היטב את יתרת המים.

2. לחתוך את הסלקים לרבעים ולכסות בשמונה כוסות מים, להוסיף את השוש והג'ינג'ר, להביא לרתיחה, להקטין את הלהבה ולבשל עד שהסלקים רכים. לסנן את הסלקים ואת הנוזלים לשמור לציר. לזרוק את מקל השוש .

3. לקלות במחבת חם חצי כוס אגוזי לוז במשך דקה, לקלף את הציפה החומה ולקצוץ גס.

4. להכנת חלב אגוזי הלוז: מרסקים במערבל את האגוזים השרויים עם שבע כוסות מים טריים. להניח מעל קערה עמוקה מסננת מרופדת בבד גבינה, לסנן ולסחוט היטב.

5. מחזירים לבלנדר את חלב האגוזים, מוסיפים את שורשי הסלק ושליש מהג'ינג'ר ומרסקים למרקם חלק.

6. למזוג לסיר את המחית, להמליח על פי הטעם ולחמם.

7. להמיס בחצי כוס מציר הסלק המסונן את הקוזו. להוסיף למרק המתבשל, להביא לרתיחה ולבשל שלוש דקות.

8. להגיש אחרי שמעטרים כל מנה בעלעלי שומר טריים ובאגוזי הלוז הקצוצים.

בתיאבון!

מתכונים נוספים בקטגוריית מתכונים לחג

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera