שבלולי ארטישוק זריזים

07.12.2014 מאת: טבעוניות נהנות יותר
  • חומרים ל-10 מאפים בינוניים:
  • 10 דפי פילו, מופשרים
  • 400 גרם לבבות ארטישוק (1 חבילה של לבבות קפואים)
  • חופן זיתים (רצוי קלמטה) מגולענים
  • 2-3 שיני שום
  • חצי צרור קטן של כוסברה, קצוצה גס
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • שמן זית איכותי
  • לעיטור: שומשום או קצח

אודות המתכון

מאפים פריכים ומלאים בכל טוב, בדיוק מה שצריך כדי להפתיע את האורחים בליל שישי או להתפנק ולפנק בבראנץ' של שבת.

אופן ההכנה

מתכון מיוחד וטעים מאד עם זמן הכנה של 15 דקות מקסימום.

אפשר להשתמש בלבבות ארטישוק שקולפו ידנית, אפשר בלבבות ארטישוק קפואים ואפשר להשקיע ולרכוש ארטישוקים משומרים איכותיים תוצרת ספרד או איטליה (ניתן להשיג במעדניות המתמחות). חשוב, את הלבבות המופשרים לא צריך לבשל.

טוחנים במעבד מזון את לבבות הארטישוק, הזיתים, השום, הכוסברה ומעט שמן זית, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מתבלים בפלפל שחור ובמעט מלח (מעט, כי הזיתים עצמם מלוחים). טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

מרפדים תבנית בניר אפייה מרוח במעט שמן זית. על משטח עבודה פורסים דף פילו

(את יתר הדפים כדאי לכסות על מנת שלא יתייבשו וייקרעו). ואז מקפלים אותו לשניים לקבלת מלבן צר וארוך. מניחים במרכזו "שורה" עבה של תערובת הארטישוק, מגלגלים לנקניק ואת הנקניק – לצורת שבלול.

את השבלולים הללו מניחים על  גבי נייר האפייה, מברישים בשמן זית ומפזרים מעל שומשום או קצח. אופים את השבלולים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך כ-5 דקות, עד שהבצק זהוב ופריך. להגיש מיד ולהתענג על כל ביס.

מתכונים נוספים בקטגוריית ארוחות בוקר טבעוניות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera