סלט חומוס ועגבניות עם בצלים מקורמלים

07.12.2014 מאת: טבעוניות נהנות יותר
סלטים
קלה
  • רכיבים:
  • 2- 3 כוסות חומוס מבושל, רך אך מוצק (רצוי מונבט)
  • 2 חופנים עגבניות שרי מכל הסוגים והצבעים שיש לכם, שטופות וחצויות לאורכן
  • חופן עלי נענע טריים (רצוי הקטנים)
  • חופן עלי בזיליקום טריים (רצוי הקטנים)
  • 1 פלפל צ'ילי אדום או ירוק, פרוס דק
  • 1 בצל בינוני פרוס לחצאי טבעות עבות
  • מעט סוכר חום
  • מעט חומץ בלסמי
  • חומץ בן יין לבן או חומץ שרי
  • שמן זית
  • מלח גס (רצוי מלח ים)
  • פלפל שחור גרוס טרי

אודות המתכון

סלט עשיר ומיוחד, מלא בטעמים וצבעים שכייף לראות ועוד יותר כייף לאכול. מושלם למנה מרשימה על השולחן או סתם לארוחה בייתית בריאה ומזינה

אופן ההכנה

מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את טבעות הבצל במשך כ-5 דקות מעל להבה גבוהה. מוסיפים מעט חומץ בלסמי ומפזרים סוכר חום. ממשיכים לאדות 5-10 דקות נוספות, עד שהבצלים מתרככים ומשחימים. מניחים להצטנן.

מניחים בקערה את החומוס, העגבניות החצויות, העלים הירוקים, הצ'ילי והבצלים. מתבלים בחומץ, שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

מניחים ל-5 דקות עד חצי שעה לספיגת טעמים ומגישים.

מתכונים נוספים בקטגוריית סלטים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera