סינייה כרובית בטחינה ושמיר

07.12.2014 מאת: אורי שביט
מנות עיקריות, תחליפי בשר
קלה
תגיות , ,
  • רכיבים:
  • 1 כרובית חתוכה לפרוסות או מפרוקת לפרחים
  • מיץ מ-2 לימונים
  • קליפה מגורדת מ-1 לימון
  • 3- 4 שיני שום פרוסות
  • 1/2 כוס טחינה גולמית איכותית, אפשר ורצוי משומשום מלא
  • 1/2 צרור שמיר קצוץ
  • מלח גס אטלנטי
  • שמן זית

אודות המתכון

במקור התבנית העגולה העניקה לסינייה את שמה, אבל בזיכרון הקולינארי מדובר במאפה בשר עליו נוצקה טחינה שספגה מכת חום בתנור. ממש מתבקש לבצע את אותו טריק עם כרובית – אפשר לפרק אותה לפרחים אבל יותר כיף לנסות לחתוך אותה לפרוסות עבות. שאר הכמויות והאלתורים – עליכם. 

אופן ההכנה

הוראות הכנה לטחינה

מניחים בקערה את הטחינה הגולמית, מיץ מלימון אחד ושמיר קצוץ. מוסיפים מים בהדרגה וטורפים היטב במטרפה, עד שמתקבלת טחינה מעט יותר דלילה מטחינה ל"ניגוב", שניתן לצקת בקלות.

הוראות הכנת הכרובית

מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את פרוסות הכרובית על תבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מיץ מלימון אחד ושמן זית בנדיבות, מפזרים את קליפת הלימון המגורדת ושיני השום הפרוסות וממליחים. הופכים ועוטפים את הפרוסות או הפרחים, כך שיהיו עטופים בשמן ובתיבול מכל הצדדים.

מכניסים לתנור ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהכרובית מתרככת ומשחימה.

מוציאים את הכרובית מהתנור ויוצקים עליה את הטחינה, כך שכל הפרוסות יכוסו, לפחות חלקית. מחזירים לתנור ל 5-10 דקות נוספות, עד שהטחינה מתייבשת מעט ומגישים.

לבלוג של אורי שביט - טבעוניות נהנות יותר

מתכונים נוספים בקטגוריית תחליפי בשר

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera