קציצות עיראקיות

07.12.2014 מאת: סיו-פוד
מנות עיקריות, מנות ראשונות, תחליפי בשר
קלה
תגיות
  • רכיבים:
  • 2 כוסות שבבי סויה
  • 1/2 כוס קמח חומוס
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפיות קמח חיטה מלאה
  • 1 בצל
  • חופן פטרוזיליה
  • מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כורכום, כמון

אודות המתכון

ממש כמו קציצות עיראקיות רק טבעוניות. מומלץ לאכול את הקציצות האלו עם עגבניה, טחינה וחציל מטוגן, בתוך פיתה אפילו.

אופן ההכנה

את שבבי הסויה משרים מעט במים רותחים. יש לחכות מעט (שהם טיפה הצטננו) ואז לסנן ולסחוט אותם בידיים. בקערה נפרדת מערבבים 1/2 כוס קמח חומוס עם 1/2 כוס מים פושרים, עד שמתקבלת  בלילה אחידה. מוסיפים את שבבי הסויה המושרים, 2 כפיות קמח מחיטה מלאה, בצל ופטרוזיליה. מתבלים בכפית את של מלח ושאר התבלינים בערך חצי כפית. על ידי לישה ידנית, יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים בשמן במחבת רחבה.

טיפים:

1. לשים לב שהשמן חם מדי או לא חם מספיק.

2. שהקציצה לא מתפרקת.

3. להרטיב את הידיים בין קציצה לקציצה.

4. לא להפוך את הקציצות לפני הזמן.

 הצעת הגשה: להוסיף לצד הקציצות עגבנייה חתוכה, טחינה וחציל מטוגן או להכניסן לתוך פיתה עם התוספות הללו.

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות עיקריות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera