פאי קישואים בקלתית תפוחי אדמה- כשר לפסח

07.12.2014 מאת: גבי
  • רכיבים:
  • 4 כוסות פתיתי תפוחי אדמה (לא קמח תפוחי אדמה)- לקלתית
  • 50 ג' מרגרינה, מומסת- לקלתית
  • ½ 2 כוסות מים- לקלתית
  • ½ כפית מלח- לקלתית
  • שמן, לשימון קל של התבנית- לקלתית
  • 1 כף שמן זית- למילוי
  • 1 בצל גדול, פרוס דק- למילוי
  • 4 קישואים בינוניים, פרוסים דק- למילוי
  • 1 פלפל אדום, קצוץ לקוביות קטנות- למילוי
  • 1 כף אבקת מרק פרווה בטעם עוף- למילוי
  • 2 כפות רוזמרין טרי, קצוץ דק- למילוי
  • מלח ופלפל- למילוי
  • ¼ כוס מים- למילוי
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה (לא פתיתים)- למילוי
  • עירית קצוצה- לקישוט

אודות המתכון

פאי שמתאים במיוחד לפסח, ללא קטניות. מתאים גם לרגישים לגלוטן (התחתית ללא קמח) ולמי שרוצה לגוון קצת במטבח.

אופן ההכנה

לקערה גדולה שופכים את המים, המלח, המרגרינה ואת פתיתי תפוחי האדמה. מעבירים את התערובת שנוצרה לתבנית הפאי משומנת ( יש להשתמש בתבנית עם תחתית נשלפת) ומהדקים אותה לתחתית ולדפנות התבנית.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ל 20 דקות. להכנת המילוי מטגנים בשמן זית את הקישואים, הפלפלים ואת הבצל כ- 5-10 דקות עד לריכוכם הראשוני (המשך הריכוך יעשה בזמן האפייה).

כעת מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל, רוזמרין ואבקת מרק, טועמים ומתקנים תיבול.

אל קערה נפרדת מכניסים 1/4 כוס מים עם 2 כפות קמח תפוחי אדמה. מוסיפים את הקישואים המטוגנים ומערבבים היטב.

כעת, מעבירים את התערובת אל הקלתית שבתנור ומשטחים על ידי מרית גומי. מחזירים לתנור לאפיה של 20 דקות נוספות. לאחר מכן, מצננים, ולפני ההגשה מעטרים בעירית קצוצה.

מתכונים נוספים בקטגוריית מאפים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera