סופגניות טבעוניות

07.12.2014 מאת: נטלי הולדינג
  • רכיבים:
  • חצי קילו קמח
  • 200 מ"ל חלב סויה
  • חצי כוס סוכר
  • חצי גביע וניל של אלפרו
  • חצי כפית שטוחה מלח
  • כף שמרים יבשים
  • 30 גרם שמן חמניות
  • שקית אחת סוכר וניל
  • תוספות:
  • צנצנת ריבת תותים או ריבה אהובה
  • חצי כוס אבקת סוכר
  • שמן לטיגון

אודות המתכון

מתכון מעולה, קל להכנה, לא יומרני, לא מנסה להשמע בריא, עם חומרים שכמעט לכל אחד יש כבר בבית והכי חשוב… טעים וחגיגי.

אופן ההכנה

סופגניות טבעוניות רבותי…

השנה כל עניין הסופגניות בא לי בהפתעה, שנה שעברה עוד ויתרתי לעצמי על הסופגניות הטבעוניות.
השנה, גם אני אזכה לחתיכה קטנה, או אחת שלמה, או 15…
השנה אני גם חוגגת בבית, בישראל, עם כולם, אז החגיגה כפולה ומכופלת.
נחגוג כמו שצריך לא?! אז חובה סופגניות!

מתכון מעולה, קל להכנה, לא יומרני, לא מנסה להשמע בריא, עם חומרים שכמעט לכל אחד יש כבר בבית והכי חשוב… טעים וחגיגי.
אפשר להכין כמות גדולה יותר של סופגניות אם נכין אותן קטנות, אני אישית אוהבת קטנות, פחות קלוריות על אותו טעם והנאה, אבל כגדולות הכמות מספיקה לכ-15-20 סופגניות.
רוצים להשתמש בחומרים מעט שונים כמו קמח מלא למשל? קחו בחשבון שהן תצאנה יותר דחוסות ופחות אווריריות.
רוצים לאפות במקום לטגן? אפשרי אך הן תצאנה מעט יבשושיות (לטעמי) ואני מעדיפה פעם בשנה את הדבר האמיתי.

אופן הכנה

נתחיל בלחמם ממש מעט את חלב הסויה, זה מה שיעזור לשמרים שלנו לפעול,
נכניס את כל המרכיבים לקערה גדולה ואת הקמח ננפה פנימה ונערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה שאפשר ללוש.
נלוש כ-8-10 דקות עד לקבלת בצק רך מאוד אבל לא דביק. אם יש צורך בתוספת של מעט קמח, נוסיף ונלוש עד שהבצק אחיד.
נחזיר את הבצק לקערה ונכסה בעזרת מגבת או ניילון נצמד להתפחה ונעמיד במקום חמים במטבח, למשל ליד התנור, או אפילו בתוך התנור על הטמפרטורה הנמוכה ביותר שיש לכם. בקיץ בחוץ זה מעולה.
נתפיח את הבצק במשך שעה עד שהבצק ממש מכפיל את נפחו.

לאחר שעת ההתפחה, נוציא את הבצק ללישה קצרצרה רק על מנת להוציא ממנו את האויר, נרדד על משטח מקומח באמצעות מערוך לעובי של חצי ס"מ ונחרוץ עיגולים בעזרת חותכן עוגיות.
אפשרות שניה היא לכדרר עיגולים קטנים במקום.
את העיגולים נסדר על תבנית או על השיש המקומח במרווחים מאחר והם יתפחו שוב בהמשך.
נכסה את הכדורים/עיגולים במגבת או בניילון נצמד שוב ונחזיר לתנור או על השיש בקירבת מקור חום כמו קודם ונמתין להתפחה השניה שמספיק לה 40 דקות הפעם.
לקראת סיום ההתפחה ניגש לחמם את השמן בסיר, אני עובדת עם סיר בינוני וממלאה שמן (רצוי ענבים אבל כל שמן שהוא לא זית יכול להתאים),
השמן צריך להיות בגובה של כ-4 ס"מ.
נעביר בזהירות את הסופגניות התפוחות בעזרת מרית או כלי כלשהו, אחרת עם הידיים קצת יתכן והן יתקווצ'צו, ואנחנו רוצים לשמוע על צורתן היפה…
מניחים את הסופגניות אל תוך השמן כאשר הצד התחתון שלנו (זה שהן היו מונחות עליו) נמצא כלפי מעלה.
נטגן בחום בינוני עד לקבלת אותו הצבע הנחשק, הזהוב והיפה ואז נהפוך לצד השני
נוציא את הסופגניות לצלחת מוכנה עם נייר סופג, כן, בסופגניות יש שמן.
נמתין עד שתתקררנה מעט לפני שנפזר את אבקת הסוכר מעל וכמובן לא נשכח את הריבה, אם אין לכם מזלף או מזרק, לא נורא, אפשר גם לנקב חריץ ולשפוך מעט פנימה ומעל… הכל הולך.

ואם ממש בא לכם לגוון, מעט קינמון מעל, מעורבב יחד עם סוכר רגיל או אבקת סוכר, פשוט משדרג…

אני גם הכנתי ריבה, טוב, האמת, לא במיוחד, אבל היא ממש השתלבה טוב, הכנתי חצי עם ריבה קנויה וחצי עם הריבה הביתית שלי, הכל היה טוב.

חג אורים שמח לכל בית ישראל…

לבלוג של נטלי הולדינג לחץ כאן

מתכונים נוספים בקטגוריית אוכל שילדים אוהבים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera