פטריות במילוי דלורית ואגוזי מלך

07.12.2014 מאת: שרה הורניק- "משחקת באוכל"
מנות ראשונות, מתכונים לחג
בינונית
תגיות , ,
  • רכיבים:
  • דלורית אחת, קטנה עד בינונית
  • כף שמן זית
  • 1-2 שיני שום, כתושות
  • כף רוטב סויה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

אודות המתכון

בהרבה מתכונים הדלורית היא מה שממלאים אבל כאן היא דווקא משמשת למילוי – של פטריות שמפיניון, בליווי אגוזי מלך, שום ועוד דברים טובים. בואו להנות ממתכון מיוחד ומפתה היכול להתאים הן כמנה עיקרית והן כראשונה.

אופן ההכנה

 הכנתי את הפטריות האלה כמנה ראשונה לארוחה מרובת-משתתפים, אז הכמות יחסית גדולה, אבל במקרה הזה, זה מסתדר די טוב. גם כי אפשר להשתמש ככה בדלורית אחת שלמה (לא גדולה), וגם כי פטריות ממולאות הן תמיד משהו שנוטה להיעלם מהשולחן במהירות שכמעט מנוגדת לחוקי הפיסיקה.

להגשה (אופציונלי): רוטב פסטו קלאסי

את הפסטו שלי הכנתי מצרור גדול של בזיליקום, חצי כוס צנוברים קלויים, רבע כוס שמן זית, 2 שיני שום, כף מיץ לימון וכפית מלח. זרקתי הכל למעבד מזון, טחנתי – אינסטנט גן עדן לחובבי הבזיל. אפשר כמובן להשתמש גם בפסטו פטרוזיליה ופקאנים, למשל.

מכינים את הדלורית:

לא יודעת אם ניסיתם פעם לקלף דלורית חיה – אני יכולה לומר שזה תהליך מעצבן ומתסכל, אבל ממש. אז אני לא עושה את זה יותר. כדי לאפות דלורית, אני אוהבת לחצות אותה לרוחב, ואז לאורך (צריך סכין מאוד חדה). שמים את החתיכות על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד החתוך כלפי מטה, ואופים כחצי שעה בתנור שחומם ל-200 מעלות.

כשהדלורית רכה, מוציאים מהתנור ונותנים לה להתקרר מעט. כשאפשר לגעת, מוציאים את הגרעינים ושאר האיכס מבפנים בעזרת כפית, ואז מקלפים – כשהדלורית אפויה, הקליפה תרד בקלות. מעבירים לקערה ומועכים לפירה עם מועך תפוחי-אדמה.

מכינים את המילוי:

מנתקים בזהירות את הרגליים מהפטריות. מניחים את הראשים בצד.

קוצצים דק כחצי מכמות הרגליים. (את השאר לא צריך למתכון הזה, אז אפשר לזרוק אותם לסלט. או למוקפץ. או לרוטב פסטה. מממ, פטריות.)

מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את השום ואת רגלי הפטריות הקצוצות יחד עם רוטב הסויה, הפלפל ואגוז המוסקט, עד שכל הנוזלים מתאדים.

מערבבים את התערובת מהמחבת עם הדלורית המעוכה, האגוזים הקצוצים והפטרוזיליה.

ועכשיו כשהכל מוכן:

ממלאים את הפטריות בעזרת כפית.

מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כ-20 דקות.

מגישים לצד רוטב פסטו אם רוצים. (מומלץ!)

לכניסה לבלוג משחקת באוכל לחץ כאן

מתכונים נוספים בקטגוריית מתכונים לחג

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera