שניצל ארטישוק אפוי

07.12.2014 מאת: שרה הורניק- "משחקת באוכל"
  • רכיבים:
  • 400 גרם תחתיות ארטישוק קפואות (שקית אחת של סנפרוסט), מבושלות עד לריכוך על-פי הוראות היצרן
  • 1 כוס קמח חיטה מלאה
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 3 כפות רוטב סויה
  • מעט שמן קנולה להברשה
  • לציפוי- 1/3 כוס שומשום
  • 1/3 כוס פנקו

אודות המתכון

מתגעגעים לשניצל? אין לכם המון זמן לבשל? זה המתכון בשבילכם.
בואו לגלות את המתכון השניצל החדש של שרה הורניק. גם קל להכנה, גם טעים וגם מרשים באירוח!

אופן ההכנה

הרכיבים מתאימים לכ3-4 סועדים.

מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים את הנייר במעט שמן קנולה.

טוחנים את תחתיות הארטישוק המבושלות במעבד מזון. הרעיון הוא לא ליצור מחית חלקה – רצוי להשאיר חתיכות.

מעבירים את הארטישוק לקערה גדולה. מוסיפים את הקמח, רוטב הסויה והטחינה ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות דביקה – אם היא יבשה מדי, ניתן והוסיף מעט מים בהדרגה.

מערבבים את הפנקו ואת השומשום ומפזרים על צלחת.

יוצרים מתערובת הארטישוק כדורים בקוטר כ-5 ס"מ. מגלגלים כל כדור בתערובת עד שהוא מצופה לגמרי, ומשטחים לצורת "שניצל" בעובי כסנטימטר.

מניחים את כל השניצלים בתבנית ומברישים אותם במעט שמן. אופים אותם 15 דקות, מוציאים מהתנור, הופכים בזהירות בעזרת תרבד, מחזירים לתנור ואופים 15 דקות נוספות.

הגשה

מגישים עם פלח לימון ורוטב צ'ילי מתוק בצד.

לבלוג משחקת באוכל לחץ כאן

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות עיקריות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera