עוגת מוס אגוזים

07.12.2014 מאת: שרית
  • רכיבים:
  • 200 גר' (2/3 שרוול) ביסקוויטים פתי-בר, רגיל או בטעם שוקולד
  • 50 גר' מחמאה
  • 100 גר' שוקולד מריר פרווה שבור לקוביות
  • רבע כוס סוכר (אפשר לוותר אם השוקולד מתוק)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם אגוזים
  • 2 שמנת מתוקה צמחית
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות ליקר שוקולד/ קפה/ אגוזים/ אייריש קרים - אופציונלי
  • לקישוט: 12 אגוזי מלך שלמים
  • 12 מטבעות שוקולד

אודות המתכון

עוגת מוס אגוזים טבעונית, טעימה ומהירה להכנה.

אופן ההכנה

מניחים את הביסקוויטים בתוך מגבת עבה או שקית עבה, ושוברים אותה לשברים קטנים, אך לא קטנים מידי. כמובן שאפשר להשתמש גם במעבד מזון לשם כך, אולם יש לשים לב לגודל השברים שמתקבלים (אין זה חשוב שהחתיכות יהיו בגודל אחיד). יש להמיס את המחמאה והסוכר אל תוך סיר בינוני, וכשמסתיים שלב ההמסה, מורידים את התערובת מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד, גם אותו עד להמסה.

מוסיפים את שברי הביסקוויטים ובוחשים היטב. לאחר שמתקבל מרקם אחיד יחסית, יש לשטח את התערובת שהתקבלה ולמעוך אותה לשכבה בתחתית תבנית.

מניחים במקרר להתקרר לזמן מה.

מקציפים שתי שמנות צמחיות עד לקבלת נפח בקצפת שמתקבלת, וכשמתקבל הנפח, יש להוסיף את הפודינג, הסילאן והליקר ולהמשיך בהקפצה עד שהקצפת יציבה ושומרת היטב על יציבותה. משטחים את הקצפת כולה מעל שכבת הביסקוויטים שכבר שיטחנו.

קישוט אפשרי:

לוקחים צלחת שטוחה ביותר ומניחים בה 12 מטבעות שוקולד פרווה. מחממים בכל פעם לעשר שניות במיקרו ובודקים מיד לאחר החימום את רמת ההמסה שאליה הגענו. אנחנו רוצים להגיע למצב שהמטבעות שומרים על צורתם אך הם מרוככים דיים. אז, מפסיקים את שלב החימום במיקרו, ולוחצים אגוז לכל עיגול. שמים במקפיא להתגבשות.

מתכונים נוספים בקטגוריית קינוחים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera