דפי אורז ממולאים בירקות וחרדל

07.12.2014 מאת:
  • רכיבים:
  • דפי אורז
  • צלחת גדולה ושטוחה עם מעט מים פושרים
  • גזר חתוך דק במנדולינה או בקולפן ג'וליין
  • כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
  • חרדל דיז'ון עם גרגרים שלמים

אודות המתכון

דפי אורז ממולאים – מאכל שנפוץ במזרח הרחוק (במיוחד בטייוואן), עם מילוי טבעוני טעים.

אופן ההכנה

מניחים את דפי האורז העגולים בקערת מלאה במים למשך כדקה, עד להתרככותם. חשוב להזיז את הדפים מצד לצד על מנת לראות אם הם התרככו דיים. יש להכניס דף אחד למים בכל פעם.

לאחר מכן, מייבשים קלות את דף האורז המרוכך, ומניחים אותו על משטח יבש ונוח לעבודה.

ממש כמו בהכנת סושי (למנוסים), מסדרים את רכיבי המילוי לאורך הדף (נחים אחד ליד השני) באופן כזה שנשאר מקו בצדדים ללא רכיבים (מקום לגלגול).

לאחר מכן, מגלגלים את הרול ממש כמו בתמונה, ומגישים טרי מיד אחרי ההכנה.

למילוי הרול ניתן להשתמש בכל סוגי הירקות שמתאימים לגלגול ברול, כמו: מקלות בטטה, מקלות אבוקדו, מקלות מלפפון, נבטים על סוגיהם, פלפלים בצבעים שונים (צהוב, כתום ואדום) ועוד.

לצד הרול המוכן ניתן להגיש כמה אפשרויות כרוטב הגשה: חרדל, טחינה, חומוס או (מומלץ) רוטב חמאת בוטנים. אפשרי עוד להחליף את דפי האורז באצות נורי לא קלויות.

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות צד

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera