סלט תפוחי אדמה וגרגירי חומוס ברוטב אבוקדו ולימון

07.12.2014 מאת: שרה הורניק- "משחקת באוכל"
סלטים
קלה
תגיות , , ,
  • רכיבים:
  • אבוקדו בשל
  • מיץ + קליפה מגורדת מלימון קטן
  • שן שום קטנה, כתושה
  • כף שמן זית (אופציונלי)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית פפריקה מעושנת
  • 2 תפוחי אדמה, מבושלים וקרים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מקופסת שימורים)
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1/2 כוס פטרוזליה קצוצה
  • 1/2 בצל אדום, פרוס לפרוסות דקות
  • 3-4 צנוניות, פרוסות לפרוסות דקות
  • 2-3 חופנים של עלי רוקט (או עלי בייבי)
  • אופציונלי: חופן זיתים שחורים

אודות המתכון

סלט טעים ומשביע שחוגג את כל מה שטוב באוכל טבעוני: ירקות טריים וצבעוניים, עלים ירוקים ורעננים, קטניות מזינות ואבוקדו. 

אופן ההכנה

לוקחים אבוקדו וחוצים אותו לשניים. את חציו הראשון מרוקנים ומועכים (מומלץ עם מזלג).

לאחר המעיכה, לוקחים ושמים בקערה קטנה. לקערה מוסיפים מיץ לימון, שום, שמן, מלח, פפריקה מעושנת, והקליפה המגורדת. מומלץ ביותר להניח בצד את הקערה בזמן הכנת שאר הירקות, כדי שהטעמים ייתמזגו להם יחדיו.

לוקחים את חציו השני של האבוקדו, חתוכים לקוביות, ומוסיפים ביחד עם שאר הרכיבים מלבד הרוקט, הפעם בקערה גדולה. לאחר מכן לוקחים את הרוטב ושופכים אותו מלמעלה ומערבבים טוב טוב.

להגשה:

לוקחים עלי רוקט ומניחים אותם בתוך קערה רחבה או צלחת גדולה ומניחים את הסלט מעליו.

לבלוג של שרה, משחקת באוכל לחץ כאן

מתכונים נוספים בקטגוריית סלטים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera