נקניקיה טבעונית ביתית

07.12.2014 מאת: גבי
תחליפי בשר
בינונית
תגיות , ,
  • רכיבים:
  • 1 כוס שעועית לוביה יבשה
  • 2 כפות בצל מיובש
  • 1 כף זרעי שומר
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי חריף
  • 1 כפית ריחן מיובש, או מיורן
  • 1 כפית רוזמרין יבש
  • 1 כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1/4 כוס פטריות פורטובלו קצוצות דק
  • 1/2 כפית עלי מרווה טריים, קצוצים דק
  • 1 כפית עלי פטרוזיליה טריים, קצוצים דק
  • שמן לטיגון

אודות המתכון

הגיע הזמן ליהנות מנקניקיות טבעוניות טעימות. המתכון ללא גלוטן ובשבילו צריך לקנות כמה חומרים ותבלינים מיוחדים, אבל הוא ממש שווה את זה.

אופן ההכנה

ראשית, מתחילים בהשריית הלוביה למשך מספר שעות במים. לאחר מכן מסננים אותה ומבשלים אותה חצי שעה במים עד לריכוכה (במידה בינונית ולא לגמרי). שוב מסננים את הלוביה ומחכים שתתקרר מעט. כעת, במעבד מזון כותשים את הרכיבים הבאים –  הבצל המיובש, זרעי השומר, צ'ילי החריף, ריחן או מיורן, הרוזמרין, מלח ופלפל.

מכניסים 2.5 כוסות לוביה מבושלת ומסוננת (אם נשאר עודף, שומרים לשימושים הבאים) למעבד המזון וטוחנים דק דק.

מוסיפים ללוביה רסק עגבניות וקמח תפוחי אדמה, וטוחנים היטב. במידה והתערובת יבשה, הוסיפו כף מים. ולחילופין, אם התערובת לחה מדי, הוסיפו כף קמח תפוחי אדמה. כעת, מעבירים את הרסק שנוצר לקערה גדולה ומוסיפים את התבלינים הטחונים וגם פטרוזיליה, פטריות ומרווה.

מערבבים את כל הרכיבים בידיים לתערובת אחידה ע"י תנועות לישה. יוצרים מהתערובת עשר "נקניקיות" עבות או קציצות.

מטגנים עד להשחמת הנקניקיות/קציצות. ניתן לשמור את הנקניקיות/קציצות מספר ימים בקירור והן טעימות חמות או קרות, וגם בתוך כריך!

מתכונים נוספים בקטגוריית תחליפי בשר

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera