קאפקייקס קלמנטינה ולבנדר

07.12.2014 מאת: משחקת באוכל
מאפים, מתכונים לחג, קינוחים
בינונית
תגיות ,
  • רכיבים:
  • 1/4 2 כוסות קמח לבן
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 1 כפית פרחי לבנדר מיובשים (להשיג בחנויות תבלינים או בחנויות הטבע)
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפיה
  • מיץ + קליפה מגורדת מקלמנטינה אחת
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 3/4 כוס מים קרים
  • מיץ מקלמנטינה אחת- לזיגוג
  • 100 גרם אבקת סוכר- לזיגוג
  • קליפת קלמנטינה מגורדת- לקישוט
  • פיסטוקים קצוצים (לא קלויים)- לקישוט
  • מעט פרחי לבנדר- לקישוט

אודות המתכון

קאפקייקס קלמנטינה ולבנדר מעולה הינו הקינוח המושלם, במיוחד בזכות השילוב הייחודי של הקלמנטינה והלבנדר. 

אופן ההכנה

מכניסים לקערה גדולה את הרכיבים היבשים: הקמח, הסוכר, אבקת האפייה ופרחי הלבנדר ומערבבים היטב.

מוסיפים את הרכיבים הרטובים: המיץ והקליפה, השמן והמים. מערבבים בין המרכיבים היבשים והרטובים ובעזרת כף, מוזגים את הבלילה לתבניות מאפינס מסיליקון או עטרות נייר (מנג'טים).

 מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואופים כ-25 דקות (או עד שקיסם שננעץ באמצע הקאפקייקס יוצא יבש). מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.

לזיגוג:

את אבקת הסוכר שופכים לקערה קטנה, ומוסיפים בהדרגה את מיץ הקלמנטינות, תוך כדי בחישה עם מזלג, עד ליצירת קרם סמיך וחלק. מוזגים על הקאפקייקס בעזרת כפית ומקשטים בפיסטוקים קצוצים, פרחי לבנדר וקליפת קלמנטינה מגוררת. כדאי לעבוד במהירות, משום שהזיגוג מתקשה מהר.

מתכונים נוספים בקטגוריית מתכונים לחג

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera