סלט בורגול ישראלי

19.01.2015 מאת: קפה יפו
סלטים
קלה
תגיות ,
  • רכיבים:
  • 250 גרם בורגול גס (אם מעדיפים אפשר להשתמש בבורגול דק שמרקמו יותר פירורי או אפילו לעשות מיקס בין שני הסוגים)
  • 3 מלפפונים
  • 3 עגבניות
  • 1 בצל סגול
  • פטרוזיליה קצוצה
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • מלח

אודות המתכון

סלט קיצי, בריא, משביע ומאוד קל להכנה.

יכול לשמש כארוחה שלמה או כסלט מרכזי לאירוח.

אופן ההכנה

שוטפים את הבורגול היטב במים, שמים בקערה עמוקה וממלאים במים, המים צריכים לכסות אותו כמעט פי שתיים, ומניחים במקרר.

איך יודעים שמוכן...? הבורגול יכפיל את עצמו ו"ישתה" את רוב המים. אפשר לשים במקרר ללילה, אפשר גם להניח לשעתיים-שלוש.

מסננים את הבורגול ושוטפים היטב. (אני ממליצה להשאיר אותו במסננת ולתת לו להוציא כמה שיותר נוזלים)

חותכים את הירקות לקוביות בגודל שאוהבים.

מערבבים הכל, מתבלים לפי הטעם שלכם.

ואוכלים בתאבון!

הסלט הזה יכול להיות טעים גם יום אחרי, אבל לא מעבר לזה.

אפשר ומומלץ להגיש עם טחינה טעימה!

מתכונים נוספים בקטגוריית סלטים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera