טארט אגסים שיכורים

18.11.2014 מאת: השף יוסף גנון, "קולוניה"
מתכונים לחג, קינוחים
בינונית
תגיות ,
  • רכיבים:
  • 660 גר' קמח מנופה
  • 490 גרם מזולה/שמן קוקוס
  • 260 גרם סוכר לבן
  • 2 כפות מים קרים
  • 7 אגסים גדולים
  • יין אדום משובח
  • 1 כוס סוכר
  • מקל קינמון
  • מקל וניל
  • קצפת משמנת צמחית

אודות המתכון

בא לכם מתכון לקינוח מפציץ במיוחד? כזה שלא ישאיר אף אחד בשולחן אדיש? מסעדת קולוניה מפנקת את כולנו במתכון חלומי לטארט אגסים שיכורים- בתאבון! 

אופן ההכנה

מכניסים למעבד המזון (עם להב פלדה) את הסוכר והקמח ומפעילים. תוך כדי פעולה מוסיפים את המזולה/שמן הקוקוס והמים. כשנוצר כדור בצק מפסיקים.

יוצרים דסקית בצק בגודל התבנית/ מספר דסקיות תבניות אישיות

לאחר מכן, לוקחים את האגסים, קולפים ומגלענים אותם. פורסמים את האגסים ושמים אותם בסיר שטוח ורחב ומכסים את האגסים ביין אדום משובח. מוסיפים כוס סוכר, מקל קינמון ומקל וניל
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעה. מסננים (את הרוטב שומרים להגשה ).

 לשלב האפייה:

משמנים את התבנית או תבניות אישיות, מניחים בתחתית את פרוסות האגס המבושלות, מכסים בדסקית הבצק ומהדקים. אופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות.

הגשה: הופכים לצלחת הגשה (מגישים הפוך), מקשטים באבקת סוכר וברוטב היין.

מומלץ להגיש מיד כשהמנה חמה, יחד עם קצפת (צמחית) איכותית בצד

בתאבון!

לאתר של מסעדת קולוניה

מתכונים נוספים בקטגוריית קינוחים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera