קטשופ ביתי- יותר בריא, יותר טעים ויותר זול

24.02.2015 מאת: מילי שלגר- Back2Health
  • רכיבים:
  • 800 גרם עגבניות, חתוכות לקוביות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 שן שום
  • 1 קופסה רסק עגבניות אורגני
  • 1/3 כוס סוכר קנים
  • 1/3 כוס מייפל (אפשר סילאן אבל היא משנה את הצבע)
  • 1/2 כוס חומץ תפוחים ​טבעי​
  • 1 כפית מלח
  • 2 מסמרי ציפורן שלמים
  • 3 גרגרי פלפל אנגלי
  • 1 כפית ​גרגרי ​ חרדל ​ טחונים​
  • אופציה- 2 כפות מים

אודות המתכון

ילדים אוכלים הכל עם קטשופ, שמלא בחומרים משמרים למיניהם. בלי הרבה מאמץ תוכלו להכין עבורם ממרח עגבניות ביתי, שיהיה בריא הרבה יותר מהמקור. ?בלי חומר משמר, בלי צבע מאכל, ובלי שום תוסף לא טבעי. קטשופ לא חייב להיות מוצר תעשייתי שיוצא מבקבוק פלסטי – כך תכינו בבית בקלי קלות קטשופ נהדר.

אופן ההכנה

  1. מרסקים את העגבניות למחית בבלנדר ומסננים.
  2. מחממים את השמן בסיר מתאים ומטגנים בו את הבצל והשום עד שהם הופכים שקופים.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב, במשך שעה, עד שהקטשופ מסמיך.
  4. מסננים את הקטשופ ומעבירים לכלי מתאים.

מתכונים נוספים בקטגוריית ממרחים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera