טראפלס תמרים וחרובים עם נגיעות לימון ונענע - מתאים לסוכרתיים

26.02.2015 מאת: vegan4u - ארוחות טבעוניות עד הבית
קינוחים, רואו-פוד
בינונית
תגיות
  • שיבולת שועל - 2 כוסות
  • תמרים מעוכים 3/4 כוס או 20 תמרים מזן מג'הול אורגני ללא תוספת סוכר
  • אגוזי מלך קצוצים גס 3/4 כוס
  • גרידת לימון מ-2 לימונים
  • תמצית וניל
  • צרור עלי נענע קצוץ
  • שמן קוקוס עד 2 כפות
  • מיץ מלימון 1
  • לגלגול: אבקת חרובים או פתיתי קוקוס
  • מכשירים – מעבד מזון להב מתכת, פומפיה, כפית, צלחת, מסחטה ידנית.

אודות המתכון

מתכון זה נולד במקרה היה זה התור של עדי ושלי להעביר את הסדנה (קורס לסדנאות בישול יעודיות) בנושא סוכרת. חיפשנו מתכון לקינוח מלבד עוגיות גימיק שלא ידרוש שימוש בתנור. וכך בדקנו את המצאי ואלתרנו עוגיות בריאות לסוכרתיים שניתן לאכול כחלק מתזונה יומית ללא נקיפות מצפון... בתיאבון!

המתכון נועד לתת מענה לחולי סוכרת המחפשים משהו מתוק. ממתכון זה יוצאים 40 טראפלים. כל 4 טראפלים שווים למנת פרי (2 תמרים=מנת פרי).

הטראפלים עתירי סיבים, ויטמינים ומינרלים. 

אופן ההכנה

1. להפריד את עלי הנענע מהגבעולים ולהעביר למעבד מזון עם להב מתכת. לקצוץ מס' שניות.

2. להוסיף למעבד את האגוזים ולהמשיך לקצוץ עוד כחצי דקה

3. להוסיף את התמרים מהם הוצאנו את הגרעינים, ואת גרידת הלימון להמשיך לקצוץ עד קבלת מחית

4. להוסיף שיבולת שועל לערבל עד שמתמזג עם שאר הרכיבים

5. להוסיף למיץ הלימון מס' טיפות של תמצית וניל איכותית ולהעביר למעבד . להפעיל עד קבלת עיסה דמויית בצק

6. זה הזמן לגלגל. ניתן לגלגל באבקת חרובים(מומלץ) או בפתיתי קוקוס.

7. לשמור בקירור

מתכונים נוספים בקטגוריית קינוחים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera