פילאף טבעוני עם טופו וגזר

30.04.2015 מאת: קייל- בריא, אורגני, טבעוני
מנות צד
בינונית
תגיות
  • רכיבים:
  • למרינדה-
  • 3-6 כפות שמן זית
  • 6 כפות סויה
  • 6 כפות חומץ
  • 2 כפות סילאן טבעי ללא סוכר
  • לפילאף-
  • רבע כרוב קצוץ
  • כ-7 גזרים גדולים מגוררים עבה
  • 1 פלפל חתוך לרצועות
  • 1 קישוא פרוס
  • 1 כפית חוו'יג' למרק
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית פלפל אנגלי
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי
  • כוסות אורז בסמטי לבן שטוף היטב
  • 4 כוסות מים

אודות המתכון

לא יותר מ-20 דקות הכנה!

אופן ההכנה

1.מכינים את המרינדה: מערבבים את כל הרכיבים של המרינדה ומוסיפים מים עד שהטופו מכוסה בנוזלים. משרים בה את הטופו לילה מראש.

2. מכינים את הירקות.

3. מכינים תערובת מכל התבלינים.

4. לתוך סיר מחומם על אש גבוהה, מוסיפים
מעט שמן זית, כרוב קצוץ, מערבבים עם כף מעץ עד שהכרוב נהיה שקוף ומעט שחום
מוסיפים את תערובת התבלינים ומערבבים דקה שתיים עד שמריחים את הניחוח של התבלינים, מוסיפים את הסויה עם המרינדה, לאחר שהנוזלים רותחים, מוסיפים את הגזר, ומעבירים לאש בינונית עד שהגזר מתרכך ומקבל את הטעמים של המרינדה והתבלינים.

 .5 במקביל
מקפיצים על מחבת עם מעט שמן זית ומלח את רצועות הפלפל, ולאחר מכן את פרוסות הקישוא. (כל ירק לחוד(

6. כשעה לפני ההגשה מחממים את הסיר עם הגזר והטופו, ומוסיפים לתוך הסיר
את הירקות המוקפצים (קישוא ופלפל(
מוסיפים את האורז, המים, והמלח
מרתיחים ומעבירים לאש קטנה עד שהמים מתאדים.

7. הצעת הגשה - הופכים את הסיר לתוך קערה גדולה (כמו בתמונה)

מתרשמים, מתלהבים, מתרגשים, ואוכלים בתיאבון רב
שימו לב - המתכון המסורתי הוא עם אורז לבן, ניתן לשדרג את המנה ולהפוך אותה לבריאה יותר באופן הבא  -
 אפשר להחליף לאורז בסמטי מלא אבל ראשית לבשל אותו לחוד עם מחצית מכמות המים!
 אפשר במקום אורז בסמטי לבן להוסיף תערובת של קינואה לבנה וקינואה אדומה

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות צד

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera