טופו צלוי חריף

04.05.2015 מאת: הילה בן חיים
מנות עיקריות, תחליפי בשר
קלה
תגיות
  • רכיבים:
  • 400 גרם טופו מוצק
  • 1 כף שמן שומשום או שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה תמרי
  • 2 כפיות אבקת בצל
  • 1 כפית אבקת שום
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • רבע כפית אבקת פלפל קאיין
  • חצי כפית מלח דק

אודות המתכון

מתכון לטופו טעים במיוחד, וגם חריף במיוחד!
למי שמעדיף שיהיה פחות חריף, שיוסיף פחות צ'ילי. בתאבון!

אופן ההכנה

מניחים את גוש הטופו במסננת גדולה מעל קערה גדולה ועמוקה. סוחטים את הטופו כנגד המסננת ומייבשים אותו היטב בין שתי מגבות נייר, או לחילופין, מניחים מעל גוש הטופו צלחת ומעליה -בקבוק מלא במים. בכלי שטוח, מערבבים היטב את כל התבלינים. כשהטופו מסונן וסחוט היטב, חותכים אותו ל-4 מלבנים שווים (חותכים לרוחב הגוש, ואז חותכים אותו שוב באמצע). מניחים את נתחי הטופו בכלי מלבני שטוח ויוצקים עליהם את רוטב הסויה. כעבור 5 דקות, הופכים את נתחי הטופו כדי שרוטב הסויה ייספג גם בצד השני. במחבת, מחממים מעט שמן על להבה בינונית-גבוהה. מניחים כל נתח טופו בתערובת התבלינים והופכים אותו לצד השני, כך ששני הצדדים יהיו מצופים בתערובת. מניחים את נתחי הטופו המצופים בתבלינים במחבת (בשלב הזה השמן כבר צריך להיות מאוד חם). צולים כל צד במשך דקה-שתיים. פורסים את הנתחים למלבנים קטנים יותר אם רוצים. מומלץ להגיש את הטופו הצלוי על מצע אורז מלא או קינואה.  

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות עיקריות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera