עוגת הגבינה המושלמת שלי לשבועות!

21.05.2015 מאת: Yo! Vegan
קינוחים, מתכונים לחג
בינונית
תגיות
  • רכיבים:
  • לבצק:
  • 3/4 כוס קמח
  • 3 כפות סוכר
  • כפית אבקת אפיה
  • 3/4 כוס רסק תפוחי עץ
  • 3 כפות שמן קוקוס במצב צבירה נוזלי
  • מעט וניל
  • למלית האפויה:
  • 300 גר׳ קשיו
  • 250 מל׳ מים רותחים
  • כפית וניל
  • 80 גר׳ רסק תפוחי עץ
  • מיץ מחצי לימון
  • קליפה מגורדת מ2 לימונים (אפשר פחות- אני אוהבת הרבה לימון!)
  • 1/2 כפית שמרי בירה
  • 150 גר׳ סוכר
  • קורט מלח
  • 80 גר׳ פודינג וניל
  • 10 גר׳ אבקת אפיה
  • 20 גר׳ קורנפלור
  • גביע יוגורט סויה טבעי ״תנובה״ (אם הכנתם לבד יוגורט שאיננו חמוץ אז 125 מל׳ ממנו)
  • לציפוי:
  • 2 גביעי יוגורט סויה בטעם טבעי
  • כמה טיפות מיץ לימון
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות קמח טפיוקה או קורנפלור

אודות המתכון

לי באופן אישי היה קשה עם טעמם של הגבינות התעשייתיות שיש בארץ בעוגת הגבינה שלי, וגם את טעמה של השמנת הצמחית אני פחות אוהבת. אז יצרתי לי עוגה שמבוססת על הקונספט של גבינות הקשיו.

כמובן שעל המתכון הבסיסי שאתן כאן אפשר לאלתר עוגה עם פירות יער, שוקולד, קרמל, נוגט… וכל רעיון שעולה על רוחכם (רק אל תשכחו לספר לי על כך :-) )

העוגה עצמה היא עוגה אפויה שמורכבת מ 3 שכבות. שכבה אחת של תחתית בצק אפויה, אחריה שכבת גבינת קשיו- אפויה גם כן. ומעל ציפוי של קרם יוגורט.

המתכון מתאים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ (לשמן רק את תחתית התבנית, לא את הדפנות!)

אופן ההכנה

קודם כל הבצק-

מערבבים בנפרד את החומרים היבשים והרטובים. מאחדים הכל יחד, כמה שפחות לערבב, ולשטח בתבנית האפיה.

לאפות בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות, עד שהבצק מתייצב ומשחים מעט.מצננים.

כעט מוסיפים לתחתית התנור קערה עם מים כדי ליצור אדים בתוך התנור בזמן האפיה. ומחממים את התנור לטמפ' של 200 מעלות

ה"גבינה"-

משרים את הקשיו עם המים הרותחים (ישר בתוך הבלנדר) לכ- 15 דקות לפחות. מוסיפים את שאר החומרים הרטובים וטוחנים הכל יחד לקרם חלק. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים.

משטחים מעל הבצק ומחזירים לאפיה, 200 מעלות כ 15 דקות (עם אדים בתנור), מוציאים מהתנור ובעזרת סכין קטנה רטובה משחררים את העוגה מהדפנות ומחזירים לאפיה,  עוד 160 מעלות כ 30-40 דקות. לשים לב להוציא את העוגה מהתנור רק כשיוצא קיסם יבש ממרכז העוגה והיא מספיק יציבה.

מכינים את הציפוי:

מערבבים את כל החומרים ויוצקים על העוגה. מחזירים לתנור ל 4-5 דקות, רק לייצב את הקרם.

מקררים היטב את העוגה, במקרר,  לפני שמשחררים אותה מהתבנית, מומלץ אפילו לילה שלם.

זהו. שבועות שמח! :-)

מתכונים נוספים בקטגוריית מתכונים לחג

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera