עוגת "גבינה" פירורים

21.05.2015 מאת: Yo! Vegan
  • אז מה צריך לתבנית בקוטר 24?
  • לבצק:
  • 150 גרם שמן קוקוס נוזלי או רך (3/4 כוס)
  • 180 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 270 גר' קמח (2 כוסות)
  • ¾ כוס רסק תפוחי עץ
  • קורט מלח
  • כף שטוחה אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתיה
  • ½ כפית מחית וניל
  • לקרם "גבינה":
  • 100 גר' קשיו מושרה במים שעתיים לפחות
  • 2 כפות פתיתי אגר או כף אבקה
  • 50 גר' סוכר
  • ½ כפית מחית וניל
  • 2 פחיות קרם קוקוס מקוררות (כ-20% שומן)
  • 1 פודינג וניל
  • קליפה מגורדת מ-2 לימונים (אפשר פחות....אני אוהבת טעם מודגש)

אודות המתכון

איכשהו חג השבועות מזוהה אצל כולנו עם מוצרי החלב, כשבעצם על פי המסורת החג אמור להיות מזוהה יותר עם תנובת הצומח מאשר תנובת החי.

אך בכל זאת, בגלל הזכרונות, המסורת וההרגלים, גם הטבעוני אוהב את השבועות שלו צבוע בלבן עם ניסיונות לשחזר את המטעמים הלבנים האהובים עלינו. ובעיקר אנחנו לא רוצים להרגיש מקופחים בשולחן החג מול אהובינו אוכלי הכל שנהנים מעוגת גבינה טעימה אם כי פחות מוסרית.
הנה לכם מתכון לעוגת גבינה-פירורים שמאוד מזכירה את העוגה הקלאסית.

אופן ההכנה

הבצק:

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים. מוסיפים את כל הרטובים ומערבבים בעזרת כף רק עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.

על נייר אפייה מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר ומחוררים בעזרת מזלג. מניחים את נייר האפייה עם הבצק על תבנית האפייה וקורצים עיגול עם רינג בקוטר 24. משאירים את הרינג בתוך הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-15 דקות.

מצננים מעט את הבצק. מוציאים את השוליים ומניחים בצד. את תחתית הבצק עם הרינג מעבירים בזהירות למגש/צלחת הגשה. אם משתמשים בשקף - זה הזמן לסדר אותו בתוך הרינג.

את שאריות הבצק מפוררים בעזרת הידיים ומשטחים את הפירורים בתבנית האפייה. מכניסים שוב לתנור לייבוש בחום של 120 מעלות ל-10 דקות. משאירים בתנור הכבוי עם דלת פתוחה שיצטנן.

קרם ה"גבינה":

מערבבים את האגר אגר עם חצי כוס מים ומשאירים בצד כדי שהמים ייספגו לפחות כחצי שעה.

מרתיחים את תערובת האגר ומורידים מהאש. את הקשיו מסננים מהמים ומעבירים למעבד מזון יחד עם הסוכר, הווניל ותערובת האגר החמה. טוחנים הכל יחד למשחה חלקה עד כמה שניתן.

את קרם הקוקוס מקציפים עם הפודינג (אין צורך להפריד שומן מנוזל הקוקוס, מקציפים את כל הפחית אך מקפידים שהיה קר)

מערבבים יחד את תערובת הקשיו עם הקוקוס ומקפלים פנימה את קליפת הלימון. יוצקים את קרם הגבינה על הבצק לאחר שהצטנן לגמרי. משטחים היטב לשכבה אחידה ומקפיאים כחצי שעה לפחות.

מסדרים את כל פירורי הבצק האפויים על קרם הגבינה. ניתן לשמור את העוגה בהקפאה ולהוציא להפשרה בקירור כ-3 שעות לפני האכילה.

מתכונים נוספים בקטגוריית מתכונים לחג

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera