מרק ברוקולי ותרד מוקרם בקרם קוקוס

25.05.2015 מאת: The Village Green Restaurant
מרקים, מתכונים לחג
קלה
תגיות
  • רכיבים (4-6 מנות):
  • ראש ברוקולי טרי חתוך קטן
  • חצי קילו עלי תרד נקיים
  • 3 קישואים קצוצים
  • 4 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום (לא חובה)
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • פחית קרם קוקוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • חצי כפית קינמון
  • חצי כף סוכר קנים אורגני
  • מלח-פלפל על פי הטעם

אודות המתכון

מתכון עשיר וחורפי למרק הכי טעים שיש!

אופן ההכנה

לטגן את הבצל עם השום והגבעולי סלרי עם מעט שמן קוקוס (ניתן להמיר גם בחצי כף חמאת קקאו)

  להוסיף את הקישואים, והברוקולי ולטגן עוד כ5 דקות

  להוסיף מים עד שכמעט שמכסה את הירקות ולהגביר את הלהבה עד שמגיע לרתיחה

  כשרותח להנמיך לחום בינוני ולכסות ולבשל לעוד כ15-20 דקות.- צריך שהירקות יתרככו עד למצב שממש מתפרקים

  כשהירקות מוכנים נוסיף את העלי תרד ונרתיח לעוד כ5 דקות.

  כשהתרד מוכן נטחן עם בלנדר מוט או במעבד מזון ונסנן במסננת צפופה

  את המרק המסונן נחזיר לסיר ונוסיף את המוסקט, הקינמון, המלח והפלפל ונביא לרתיחה

  בשלב זה נוסיף בהדרגה את הקרם קוקוס (לקרם קוקוס יש טעם דומיננטי ולכן נוסיף לאט וכל אחד יבחר את הכמות הרצויה מבחינתו)

לתקן את התיבול ולהגיש

הערות:

 לאלו שלא אוהבים את הטעם של הקוקוס ניתן להשתמש בשמנת צמחית

 ניתן לקשט עם ברוקולי מאודה ועלי תרד טריים

בתאבון!

מתכונים נוספים בקטגוריית מרקים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera