תבשיל ירקות ברוטב קארי וקרם קוקוס

25.05.2015 מאת: The Village Green Restraurant
מנות עיקריות
קלה
תגיות
  • רכיבים:
  • 1 בצל סגול גדול
  • 1 כרישה
  • 3 קישואים קטנים
  • 1 חציל בלאדי
  • 1 בטטה
  • 1 דלורית קטנה
  • כרובית שלמה טרייה
  • שעועית ירוקה
  • צרור עלי כוסברה
  • פלפל חריף
  • פחית קרם קוקוס איכותי
  • 2 כפות של תבלין קארי צהוב
  • כפית קנמון טחון
  • קמצוץ הל
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • חצי כפית ג'ינג'ר טרי מגורד (אם אין אז ג'ינג'ר יבש טחון)
  • שום, מלח, פלפל על פי הטעם

אודות המתכון

מתכון טעים בסגנון תאילנדי!

אופן ההכנה

1.   לפרוס את הבצל לרצועות עבות ולטגן על אש נמוכה עם 2 כפות שמן זית עד להשחמה וקירמול. (בשלב זה ניתן להוסיף את השום הפרוס על פי הטעם)

2.   בזמן שהבצל מתקרמל נטפל בירקות:

נקלף ונחתוך לקוביות גסות ונכין בקערות נפרדות.

3.   לאחר שהבצל השחים נוסיף את הדלורית, החצילים, הבטטה והכרישה ונבשל מספר דקות עד שיקבל צריבה קלה.(בשלב זה ניתן להוסיף את הפלפל החריף)

4.   לירקות נוסיף את הקרם קוקוס, הקינמון, הג'ינג'ר, הקארי ושאר התבלינים.

5.   אם הרוטב מצטמצם יתר על המידה או סמיך מדי כדאי להוסיף בהדרגה מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.

6.   כשהירקות מתחילים להתרכך נוסיף את שאר הירקות ונבשל על אש נמוכה לעוד כעשר דקות כך שהכרובית והשעועית הירוקה יישארו פריכים ושאר הירקות יהיו מבושלים במידה הנכונה (את הירקות הנ"ל חובה לבשל כראוי)

7.   לטעום ולתקן מלח-פלפל

8.   לפזר מלמעלה עלי כוסברה טריים לקישוט ולתוספת מרעננת.

9.   מומלץ להוסיף גם עלי בזיליקום לשדרוג המנה.

בתיאבון!

 

*מומלץ לאכול עם דגן מלא
*ניתן להוסיף בצד יוגורט טבעוני להקלת החריפות

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות עיקריות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera