פיצה טבעונית של אוליו פיצה כרכור

25.05.2015 מאת: פיצה אוליו- כרכור
  • לבצק:
  • 300 גרם קמח מלא או קמח שיפון
  • 200 גרם קמח לבן רצוי של פיווטי ג׳ירסולה המיוחד לפיצות
  • 15 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • 3 גרם שמרים יבשים
  • מי קרח
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 קופסאות שימורים של עגבניות תמר של Mutti
  • כ 400 גרם צרור בזיליקום טרי
  • 50 מ״ל מים
  • תוספות:
  • 60 גרם גבינה טבעונית
  • תוספות כאוות נפשכם

אופן ההכנה

לסרטון הכנת הפיצה לחצו כאן

לשים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים כחמש דקות על מנת לפתוח את הבצק וטעמיו מוסיפים 225 מ"ל מי קרח בהדרגה ולשים עד קבלת מסה אחידה, כרבע שעה מוסיפים בהדרגה 45 גרם שמן זית ולשים כחמש דקות נוספות.
מוציאים את הבצק למנוחה של 24 שעות במקרר בתוך קערה עטופה בניילון נצמד.
לאחר 24 שעות מוציאים את הבצק מכדררים אותו לכדורים של כ 200 גרם כל אחד ומניחים כשעה בחוץ על מנת שהבצק יהיה בטמפרטורת החדר.

מטגנים את הגזר הבצל והשום עד להזהבה בשתי כפות שמן זית.
מוסיפים את עגבניות התמר ואת המים מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים כעשרים דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם מכניסים את התערובת למג'ימיקס מוסיפים את הבזיליקום עד לקבלת מסה אחידה מרדדים את הבצק באמצעות מארוך לעובי הרצוי, מורחים על הבצק כ­ 80 גרם רוטב.
יש להשאיר שוליים של ס"מ נקיים מרוטב על מנת לקבל קצוות קריספיים.
מוסיפים כ 60 גרם גבינה טבעונית מגורדת. קיימות בשוק מגוון רב של גבינות טבעוניות המותאמות לאפייה בתנור.
מוסיפים תוספות כאוות נפשכם. אופים את הפיצה בתנור על אבן שמות בטמפרטורה של 250 כשש דקות עד שהשוליים ותחתית הבצק קיבלו צבע.
בתאבון!

מתכונים נוספים בקטגוריית אוכל שילדים אוהבים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera