סופגניות אפויות

18.12.2016 מאת: שיר סלעית
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס נוזל (למשל חלב אורז)

אודות המתכון

סופגניות שמנמנות וטעימות לכבוד החנוכה!

אופן ההכנה

1. ללוש את כל החומרים טוב טוב עד שמתקבל כדור גמיש.
2. להתפיח את הבצק עד שיכפיל את נפחו (לפחות למשך שעתיים). חשוב להניח אותו במקום חמים (ליד תנור לדוגמא), אחרת השמרים לא יתפחו.
חשוב מאוד לכסות במגבת כדי שלא יתייבש.
3. נכדרר כדורים קטנים ונניח על תבנית שעליה נייר פיירקס.
** חשוב לשמור על מרחק בין כדור לכדור - הם תופחים.
4. לאחר שהכנו כדורים יפים, נתפיח עוד שעה (נכסה גם כאן). 
5. נערבב כפית סילאן עם כף מים, נצפה את הסופגניות ונכניס לתנור למשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
6. לאחר 10 דקות, נכניס קיסם - אם יוצא נקי, הסופגניות מוכנות. אם לא, נשאיר לעוד מספר דקות ונעקוב.
7. נקרר את הסופגניות ולאחר מכן נזריק ריבה או כל מילוי אחר שאוהבים.

בתיאבון וחג שמח :) 

לעוד מתכונים בבלוג האוכל של שיר סלעית לחצו

מתכונים נוספים בקטגוריית מתכונים לחג

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera