דונאטס אפויים

20.12.2016 מאת: שיר סלעית
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס חלב צמחי (אורז, שקדים, סויה וכו')

אודות המתכון

דונאטס אפויים וטעימים באיזה ציפוי שאתם אוהבים לכבוד חג החנוכה וגם לא :) 

אופן ההכנה

1. ללוש את כל החומרים טוב טוב עד שמתקבל כדור גמיש.
2. להתפיח את הבצק עד שיכפיל את נפחו (לפחות למשך שעתיים). חשוב להניח אותו במקום חמים (ליד תנור לדוגמא), אחרת השמרים לא יתפחו.
חשוב מאוד לכסות במגבת כדי שלא יתייבש.
3. נכדרר כדורים קטנים, ומכל כדור ניצור דונאט קטן (עיגול עם חור), אותו נניח על תבנית שעליה נייר פיירקס.
** חשוב לשמור על מרחק בין דונאט לדונאט - הם תופחים.
4. לאחר שהכנו דונאטים יפים, נתפיח עוד שעה (נכסה גם כאן). 
5. נערבב כפית סילאן עם כף מים, נצפה את הדונאטים ונכניס לתנור למשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
6. לאחר 10 דקות, נכניס קיסם - אם יוצא נקי, הדונאטס מוכנים. אם לא, נשאיר לעוד מספר דקות ונעקוב.
7. נקרר את הדונאטים ולאחר מכן נצפה בשוקולד מריר, קרם קוקוס, או כל ציפוי אחר שאוהבים :)

בתיאבון :)

לעוד מתכונים בבלוג האוכל של שיר סלעית לחצו

מתכונים נוספים בקטגוריית מאפים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera