עוגת גבינה מדהימה

14.05.2017 מאת: שיר סלעית
אוכל שילדים אוהבים, מתכונים לחג, קינוחים
בינונית
  • לתחתית:
  • 150 גרם ביסקויטים (פתי בר)
  • 2 כפות חלב צמחי
  • למלית:
  • חבילת פודינג וניל
  • 400 מ"ל קרם קוקוס או שמנת צמחית להקצפה
  • 400 גרם גבינת טופוטי או כל גבינה צמחית אחרת עם 25% שומן ומעלה

אודות המתכון

עוגת גבינה מפוארת וטעימה לכבוד חג השבועות

אופן ההכנה

הכנת התחתית:

נמעך את כל חומרי התחתית יחד עד לקבלת פירורים. 
נוסיף את החלב ונערבב.
נשטח בתבנית משומנת או מצופה נייר פרגמנט. עדיף תבנית עגולה קפיצית, נוח יותר להוציא אחר כך. 

הכנת המלית:

נערבב במיקסר את כל חומרי המלית יחד עד שאין גושים והמלית סמיכה.
במידה ונרצה כמה שכבות בעוגה, נחלק את המלית כמספר השכבות.
נוסיף את הטעמים הרצויים ונערבב.

את השכבה הראשונה נשטח על התחתית, נכניס לפריזר.
במידה ונרצה יותר משכבה אחת, זמן ההמתנה הרצוי בין שכבה לשכבה הוא שעתיים, על מנת שלא יתערבבו הצבעים.

נחזור על פעולת שיטוח המלית וההקפאה כמספר השכבות.
כמובן שניתן להכין רק טעם אחד למלית.
כאשר סיימנו את המלית, נניח לעוגה ל-4 שעות לפחות, לפני ההגשה.
מומלץ להוציא כ-10 דק לפני החיתוך, על מנת שתתרכך מעט.
 
אני ציפיתי עם שוקולד מריר, תותים ומרנג טבעוני.
 
לעוד מתכונים בבלוג האוכל של שיר סלעית לחצו

מתכונים נוספים בקטגוריית קינוחים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera