קציצות עדשים

06.02.2018 מאת: חומוס יוסף
  • 1 תפוח אדמה גדול מבושל במים עד לריכוך
  • רבע קילו עדשים כתומות שטופות מסוננות
  • בצל גדול קצוץ מטוגן
  • צרור עשבי תיבול קצוצים לטעמכם
  • כף "בהיריון" של קמח עדשים (אפשר להחליף בקמח אחר)
  • מלח ופלפל שחור גרוס דק
  • מצרכים לרוטב:
  • 200 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 רסק עגבניות קטן
  • 220 מ"ל מים
  • קוביות קישוא מטוגן
  • כפית גדושה של קימל טחון
  • כפית גדולה של כמון
  • כף שום כתוש
  • מלח ופלפל

אודות המתכון

קציצות עדשים נימוחות וטעימות ברוטב עגבניות באדיבות חומוס יוסף!

אופן ההכנה

מבשלים את העדשים חצי שעה עד לריכוך ומסננים.
מטגנים את הבצל והשום להזהבה.
מועכים את תפו''א לפירה חלק.
מערבבים הכל בקערה ומתבלים.

מהבלילה יוצרים קציצות עגולות ומטגנים במחבת (ניתן להבריש בשמן ולאפות בתנור על 180 מעלות).

מערבבים כל רכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
מנמיכים האש ומבשלים כחצי שעה.

מומלץ להגיש לצד אורז לבן!
בתאבון :)

 

מתכונים נוספים בקטגוריית אוכל שילדים אוהבים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera