קדירת קינואה קיצית עם אספרגוס, קוביות טופו ועגבניות מיובשות

20.08.2014 מאת: רויטל סינגר, "אמנות המטבח הבריא"
מנות עיקריות
בינונית
תגיות , ,
  • רכיבים:
  • צרור אספרגוס
  • כוס שעועית ירוקה טרייה
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית חתוכות דק
  • 2 כפות בזיליקום קצוץ דק
  • 2 כפות צנוברים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס, מעט פלפל שחור גרוס, מעט צ'ילי יבש
  • 1.5 כוסות קינואה לבנה
  • 200 גרם טופו
  • כפית רוטב סויה
  • כפית סילאן
  • כפית תמרהינדי
  • כפית מיץ לימון
  • כפית ג'ינג'ר מגורד
  • מספר עלי תימין

אודות המתכון

אם אתם מחפשים מנה עיקרית מרשימה, מזינה וטעימה, זה בהחלט המתכון עבורכם. שיהיה בתאבון!

אופן ההכנה

משרים את הקינואה בשפע מים למהלך הלילה, בבוקר מסננים היטב ומעבירים לסיר. מוסיפים 1/2 כוס מים רותחים. מבשלים את הקינואה בסיר פתוח כעשר דקות עד שכל המים מתאדים. מסירים מהאש, מטפטפים מעט שמן זית ומשאירים למנוחה - בדרך זאת מתקבלים גרגירי קינואה פריכים וטעימים. חותכים את הטופו לקוביות בגודל שווה ומוסיפים: 2 כפות שמן זית, כף רוטב סויה איכותי, כף סילאן, כפית תמר הינדי, כפית מיץ לימון, כפית ג'ינג'ר מגורד, מעט צ'ילי יבש וכמה עלים של טימין טרי. מערבבים היטב כך שכל קוביות הטופו יושרו בנוזל, מניחים לספיגת טעמים לשעה ואפשר אף יותר. מסירים מהאספרגוס את החלק העצי והקשה, חותכים למקטעים של 3 ס"מ וחולטים חמש דקות במים רותחים. מסננים היטב, מטפטפים שמן זית ומניחים בצד. קוטמים את קצוות השעועית, חוצים לחצי אלכסוני וחולטים כשבע דקות או יותר במים רותחים. חשוב להקפיד לא לבשל יתר על המידה. מסננים את השעועית ושוטפים במים קרים. קולים 2 כפות צנוברים עם כפית שמן זית עד שהם זהובים קלות, נזהרים לא לקלות יתר על המידה. מעבירים את גרגירי הקינואה החמימים לקערה רחבה ומאווררים אותם בעזרת מזלג. צורבים במחבת את קוביות הטופו משני צידיהן כך שמתקבל צבע יפה ושחום ומעבירים בזהירות לקערת הקינואה. מוסיפים לקינואה אספרגוס חלוט, שעועית ירוקה, עגבניות מיובשות קצוצות, 2 כפות בזיליקום קצוץ, כף שמן זית, מלח ופלפל גרוס. מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים את התיבול, מקשטים בצנוברים קלויים ומגישים חמים.

המתכון באדיבות רויטל סינגר, "אמנות המטבח הבריא". צילום: רונית טולדנו.

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות עיקריות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera