מרק טורקי

18.11.2014 מאת: אבאווג- בלוג מתכוני אבא
מנות ראשונות, מרקים
קלה
תגיות ,
  • רכיבים:
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס עדשים אדומות, מבוררות ושטופות
  • 1/4 כוס בורגול עבה
  • 6 כוסות ציר ירקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה
  • 2 כפיות מנטה/נענע מיובשת
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אודות המתכון

הבאנו להם מתכון מחמם ומסורתי, מעדשים ומבורגול במיוחד לחורף הקרב ובא… סוד קטן: המרק הזה גם נקרא "מרק כלות" מאחר שנהוג היה להגיש אותו לכלה המיועדת.

אופן ההכנה

מחממים בסיר את השמן עם מעט מלח, ומבשלים בו את הבצל הקצוץ רק עד שנעשה שקוף. מוסיפים את העדשים, הבורגול, רסק העגבניות והציר.

מבשלים על אש נמוכה, ומביאים לאט לרתיחה. מנמיכים אש עוד יותר וממשיכים לבשל עד שהעדשים והבורגול רכים והמרק מעט קרמי, בערך 30 דקות.

מוסיפים את הפפריקה והמנטה היבשה, ממשיכים לבשל עוד 5 דקות. מתבלים במלח
ובפלפל שחור.

לבלוג של אבא-ווג

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות ראשונות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera