מרק חומוס ודלעת

18.11.2014 מאת: אביטל סבג
מנות ראשונות, מרקים, מתכונים לחג
בינונית
תגיות , ,
  • רכיבים:
  • 1/2 קילו דלעת
  • 2 כוסות חומוס
  • סלרי אמרקני שלם
  • כוס כוסברה טריה
  • 4 פרסות
  • כף כורכום
  • כף כמון
  • כפית פלפל שחור
  • כפית קימל טחון
  • 5 שיני שום
  • 1 בצל
  • 2 כפות מלח ים
  • כף שמן זית
  • לימון
  • סיר של 6 ליטר
  • 3- 4 ליטר מים

אודות המתכון

החורף מתקרב ואיתו הגעגוע למרק טוב. הנה מתכון למרק מקורי שהוא גם עשיר ובריא וגם טעים ביותר!

אופן ההכנה

יש להשרות את החומוס למשך 8 שעות לפני ההכנה. לאחר ההשריה, יש לשטוף את החומוס היטב במסננת ולהנביט לעוד יממה. יש לשטוף במים כל 4 שעות. כדי לחסוך בשעות הבישול, ניתן לבשל את החומוס בנפרד בסיר לחץ למשך שעה וחצי או בסיר רגיל עד שהחומוס מתרכך.

יש לשטוף היטב ולחתוך את הפרסות והסלרי לעיגולים ולאדות עם שמן הזית בסיר המרק עד שמזהיבים.

יש לקלף את הדלעת ולחתוך לקוביות בינוניות של 2 ס"מ לערך ולהוסיף לסיר את הסלרי והפרסות, להוסיף את התבלינים ולערבב, ולהוסיף את המים. יש לבשל למשך כשעה. יש לטחון ולהוסיף את הכוסברה ולבשל לעוד כ-20 דקות נוספות.

בזמן ההגשה ניתן להוסיף טיפת לימון אשר מוסיף המון טעם!

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות ראשונות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera