טנגו קטניות- המסבחה הטבעונית

19.11.2014 מאת: אביטל סבג
ממרחים, מנות ראשונות
בינונית
תגיות , ,
  • מרכיבים לחומוס העדשים:
  • חצי קילו עדשים צהובות חצויות
  • 5 כוסות מים
  • כף כמון
  • כפית קארי
  • כף מלח גס אטלנטי
  • 2 לימוני ליים בעונה או לימון רגיל
  • 2 כפות שמן זית
  • רבע כוס פיטרוזליה קצוצה שטופה
  • להכנת השעועית:
  • 2 כוסות שעועית לבנה
  • מיץ מ 2 לימונים
  • כף זעתר
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 4 כוסות מים

אודות המתכון

אביטל סבג, נטורופתית ושפית, שאבה השראה מהמטבח היווני וכתבה מתכון שעשוי כולו מקטניות, נחוצות לכולנו בתפריט היומי.

אופן ההכנה

חומוס יווני מעדשים צהובות

משרים את העדשים במים למשך שעה, שוטפים היטב היטב עד לקבלת מים צלולים.

מעבירים לסיר מתאים יחד עם המים והתבלינים ומבשלים למשך שעתיים או עד שהעדשים הופכות להיות ממרח.

שעועית נימוחה

משרים את השעועית למשך 12 שעות

שוטפים ומסנננים ומעבירים לסיר לחץ  לבישול למשך שעה

מעבירים למכתש ועלי או מעבד מזון וטוחנים גס את השעועית.

חיבור והגשה

לוקחים צלחת עמוקה, מסדרים את שכבה אחת את קרם העדשים ושכבה מעל את קרם השעועית, מזליפים מיץ לימון.שמן זית,זעתר ומגישים.

לבלוג של אביטל סבג

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות ראשונות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera