סטייק חצילים ברוטב תאנים ובצלצלי שאלוט

19.11.2014 מאת: אבי ז'אן לוי
  • מרכיבים:
  • 4-5 פרוסות חציל בעובי של 1 - 1.5 ס"מ
  • 5-6 תאנים בשלות
  • 1 כוס יין אדום
  • 3-4 בצלצלי שאלוט
  • מלח אטלנטי ע"פ הטעם
  • 1/4 כוס שמן זית
  • קומץ עלי קורנית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית סילאן (ללא סוכר)
  • 1/4 כפית קינמון

אודות המתכון

מנה מרשימה ויפה של סטייק חציל בליווי רוטב מתקתק. לנו זה הזכיר מנה ראשונה בארוחה רומנטית לצד אור נרות:) 

אופן ההכנה

סטייק חצילים 

1. ליצוק לקערית את שמן זית, עלי הקורנית והשום ולערבב היטב
2. למרוח את החצילים משני הצדדים
3. לחמם מחבת פסים על חום גבוה ולצרוב את החצילים משני הצדדים עד לריכוך בערך 5-7 דקות מכל צד (זהירות לא להפוך אותם לרכים מידי)

רוטב תאנים ובצלצלי שאלוט

1. לטגן את בצלצלי השאלוט (בשלמותם) עם מעט שמן זית עד להשחמה קלה.
2. לטחון את התאנים למחית בבלנדר או מעבד מזון.
3. להוסיף את כוס היין יחד עם מחית התאנים.
4. להוסיף קינמון ולבשל עד לצמצום תוך כדי ערבוב מידי פעם.

לצקת את הרוטב מעל סטייק החציל ולהגיש,

בתיאבון!

 

לבלוג היצירתי אומנות בטבעונות

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות עיקריות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera