תבשיל טופו עם כרוב

23.11.2014 מאת: מיכל ברישינסקי
מנות עיקריות
קלה
תגיות ,
  • רכיבים:
  • כרוב לבן
  • חבילת טופו
  • בצל
  • נבטי מאש, אם אין - נבטים סיניים
  • תפוח אדמה
  • מלח ופלפל שחור
  • חוויאג׳
  • שמן קוקוס או שמן זית

אודות המתכון

תבשיל טופו וכרוב - טבעוני, בריא, טעים וקל להכנה! 

אופן ההכנה

לטגן 3 בצלים בנוניים עד גדולים עד קבלת מראה שקוף.
להוסיף לסיר כרוב פרוס לרצועות דקות.
בהתחלה הנפח גדול אך לאחר אידוי נפח הכרוב יורד וניתן להוסיף רצועות כרוב נוספות.
לא להפסיק לערבב עד הכנסת כל כמות הכרוב.
לאחר הכנסת כל הכמות, יש להנמיך את האש לסגור את הסיר ולערבב מידי כמה דקות.
יש לבשל את הכרוב כחצי שעה על מנת לקבל את הטעם המעושן.
אם צריך אז להוסיף שמן. האידוי בסיר סגור משאיר נוזלים כך שהכרוב לא נישרף.
להוסיף לסיר 2-3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות,
להוסיף קוביות טופו,
להוסיף את נבטי המאש,
להוסיף מים עד כיסוי,
לתבל בחוויאג מלח ופלפל.
לבשל עד שתפוחי האדמה רכים.
אם אין נבטי מאש אז זה הזמן להוסיף את הנבטים הסיניים.
לערבב ולסגור את הסיר לחמש דקות לאידוי נוסף.

בתיאבון!

הכנת נבטי מאש:
לשים כוס נבטים מכוסה במים עם מכסה ללילה.
למחרת לשטוף את הנבטים להחזיר לקערה ולכסות.
נבטים גדלים מהר בחושך.
הנבטה יפה היא של 5 סנטימטרים אך אפשר גם פחות.
לנבטי מאש יש ערך תזונתי גבוה ובשילוב עם אורז מלא מקבלים חלבון מעולה לגוף.

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות עיקריות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera