אורז עם פטריות שיטאקי ודברים טובים

23.11.2014 מאת: רות אוליבר
מנות צד
קלה
תגיות , ,
  • רכיבים:
  • 1 ו-3/4 כוסות מים (420 מ"ל)
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 חבילה פטריות שיטאקי ללא הרגל חתוכות לרצועות דקות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור עירית, קצוץ דק
  • 3- 4 בצלים ירוקים, קצוצים דק
  • 100 גרם אגוזים קלויים (שקדים/קשיו/בוטנים)
  • 50 גרם צימוקי אוכמניות/צימוקים שחורים קטנים
  • מלח
  • אגוז מוסקט
  • מעט קינמון

אודות המתכון

מתכון מנצח של אורז פטריות שיטאקי ודברים טובים שמתאים לכל ארוחה או אירוע.

אופן ההכנה

מכינים את האורז: בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים, שמן ומלח, מוסיפים פנימה אורז מערבבים קלות. מביאים שוב לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. מכבים וממתינים 10 דקות ע"מ שהאורז יתבשל באדים.

בינתיים מכינים את הפטריות: מטגנים בצל למשך 7 דקות עד שמתחיל להזהיב, מוסיפים פטריות ומטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

"פותחים את האורז" עם מזלג, מוסיפים מעל כ-3/4 מתערובת הפטריות (משאירים כ-1/4 כמות להגשה) ומערבבים, מעבירים לכלי הגשה, מוסיפים מלמעלה את שאר תערובת הפטריות ומגישים.

תודות לחוות תקוע עבור המתכון

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות צד

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera