מרק ירקות מוקרם

23.11.2014 מאת: אביאל ליואי
מנות ראשונות, מרקים
בינונית
תגיות ,
  • רכיבים:
  • 2 כרוביות חתוכות
  • 6 גזרים חתוכים בחיתוך גס
  • 2 כוסות סלרי חתוך גס
  • 4 כרישות חתוכות גס
  • 4 כפות תבלין מרק חסר מלח
  • 8 כוסות מים
  • 4 שיני שום מעוכות
  • 2 כוסות קשיו
  • 10 כוסות תרד חתוך

אודות המתכון

בא לכם מרק ירקות מוקרם שווה במיוחד? הנה מתכון בשבילכם! בריא, פשוט להכנה והכי חשוב מאוד טעים…

אופן ההכנה

* כדי לבשל 8 מנות אני משתמש בשני סירים גדולים.

בתחילה מוסיפים את הכרוביות, אחר כך מוסיפים את הגזרים, מוסיפים את הסלרי, את הכרישה, את התבלינים ואת המים. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומחממים עד שהכרובית כבר רכה (כ-15 דקות).

מעבירים 2/3  מהמרק (ירקות ומים) לבלנדר או מעבד מזון (VITAMIX מומלץ), מוסיפים את הקשיו ומפעילים עד שמתקבלת תערובת רכה וקרמית. מחזירים את הקרם שנוצר בחזרה לצלחת המרק, מערבבים פנימה את התרד ומחממים עד שהתרד נופח את נשמתו – בערך 5 דקות.

התוצאה הסופית – מרק ירקות, מוקרם, חם, סמיך וטעים – ללקק את האצבעות.

*מרק שעשוי כהלכה הוא לא רק טעים מאוד אלא גם מזין מאוד. כשהירקות מבושלים במרק, כל המינרלים ורוב הויטמינים נשמרים בתוך הנוזל. מרק יכול להחזיק במקרר כ 4 ימים אם שמים אותם בקופסא אטומה.

לבלוג של אביאל

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות ראשונות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera